5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Nükleer Santral karşıtlarından miting

Mersin'de, nükleer santral karşıtları mitinge hazırlanıyor. 9 Ağustos'taki miting öncesi bir dizi etkinlik yapılacağı açıklandı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sabahat Aslan, Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santrale karşı 9 Ağustos tarihinde Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesi'nde miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte basın açıklaması yapan Aslan, Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralın çevreye, tarıma, hayvancılığa, balıkçılığa, turizme ve insan sağlığına zarar vereceğini savundu.

Ülkenin 'Nükleer çöplük' olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Aslan, nükleer silahlanmaya ve nükleer lobilerin siyasi baskı dayatmalarına karşı koyacaklarını belirtti.9 Ağustos'taki mitingte; temiz enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını, enerjinin etkin ve verimli olarak kullanılmasını talep edeceklerini vurgulayan Aslan, miting öncesi 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan bir dizi etkinlik planlandığını kaydetti.

Aslan, 1-9 Ağustos tarihleri arasında yer alacak olan 'Nükleer Santralleri İstemiyoruz' başlıklı etkinlik programı çerçevesinde Karaduvar Mahallesi ile Gözne Beldesi'nde şenlik düzenleyeceklerini, ardından Büyükeceli Beldesi'nde 'Diş sağlığı', 'Seracalık ve meyve yetiştiriciliği', 'Meme kanserinin erken tanısı', 'Kazançlı hayvancılık ve pazarlama' ve "Güneşten elektrik üreten sistemlerin tanıtımı' konularında eğitim çalışması yapılacağını, yine Büyükeceli Beldesi'nde ücretsiz ampül dağıtılacağını söyledi.

Aslan, ayrıca 7-8 Ağustos tarihinde 'Çadırkent' kurulacağını ve 9 Ağustos günü saat 13.00'de de miting yapılacağını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 15:38:58
Güncelleme :31 Temmuz 2009 Cuma 15:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat KÜÇÜK IP: 78.160.92.xxx Tarih : 2.08.2009 13:06:31

Bölgede nükleer santral istemiyoruz. Çünkü nükleer santrallar "tehlike" demektir. Biz bölge halkı olarak tehlikesiz bir enerji kaynağı istiyoruz. Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi, güneşi ve rüzgarı bol olan bir bölgedir. Güneş ve rüzgar, en önemli sürdürülebilir enerji kaynakları içinde yer alır.  İşte bunedenle, bölgede nükleer santral yerine sürdürülebilir enerji kaynaklarından güneş ve rüzgar santraları kurulmasını istiyoruz.