3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Nükleer santral kurulmasına tepki

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, nükleer santralleri; 'çürümüş teknoloji' olarak nitelendirerek, Mersin'e nükleer santral kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde kurulacağı açıklanan Akkuyu Nükleer Santrali'ne tepki gösteren Nuri Özdemir, konunun Mersin kamuoyunu rahatsız ettiğini ve bu nedenle de kentteki sivil toplum örgütleriyle birlikte önümüzdeki günlerde kitlesel eylemler yapmayı planladıklarını söyledi. 

Özdemir, tüm dünyanın reddettiği nükleer enerjinin Türkiye'de yapılmasına izin vermeyeceklerine ve karşı durmaya devam edeceklerini belirterek, "Dimdik ayaktayız. Karşı duruşumuzu sergilemeye devam ediyoruz. Güzel Mersinimizi, bu güzel kentimizi bir yanıyla dış sermayeye, bir yanıyla ABD emperyalizmine, bir yanıyla da Sovyet Rusya'ya kapalı kapılar ardında 'peşkeş' çekme anlayışı ve arayışı içerisinde olanlara da en iyi cevabı vereceğiz" dedi. 

Dünyanın yenilenebilir enerji sistemlerine döndüğünü ve bunun yanında da alternatif enerji sistemlerini arayışı içinde olduğunu işaret eden Özdemir, nükleer santralin dünyadaki çürümüş teknoloji olduğunu savundu. Özdemir, "Bu çürümüş teknolojiyi bizim kentimize transfer etmek isteyenlere dur diyeceğiz, bu konuda son derece kararlıyız, üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?