5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Nükleer santrale 'skeç'li protesto

NÜKLEER SANTRALE 'SKEÇ'Lİ PROTESTO

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde kurulması planlanan, 'Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çıkan nükleer karşıtlarının eylemi sürüyor. Sokak ortasında skeç sahneleyip, nükleer santrallerin zararlarını anlatan göstericilere, işadamları da destek verdi.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, üzerinde; 'Mersin Çernobil Olmayacak', 'Nükleer Santral İstemiyoruz' yazılı pankart açarak eylem yaptı. 'Nükleere İnat Yaşasın Hayat', şeklinde sloganlar atan gruba iş dünyası da destek verdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, bazı işadamlarıyla birlikte eyleme katılması dikkat çekti.

Burada nükleer karşıtları adına konuşan Mehmet Ali Yılmaz, nükleer santral tercihinin teknik bir zorunluluk değil, siyasi bir tercih olduğunu ifade ederek, 23 yıl önce yaşanan 'Çernobil Faciası'nın unutulmaması, bununla birlikte insan yaşamına sahip çıkılması çağrısında bulundu. Yılmaz, "Nükleer santral istemiyoruz. Turizm cenneti olan Akdeniz'e nükleer santral kurulması; buraya bomba atmaktan daha tehlikelidir. Bugün gelinen noktada nükleer sorunu hala çözülebilmiş değil. Çernobil'i gizleyen, çöpü patlayan, itfaiyecilerini ölüme gönderen yetkililere, tehlike bir teknoloji konusunda hiç güvenimiz yok" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından amatör tiyatro topluluğu üyeleri tarafından sokak ortasında nükleer santralin zararlarını anlatan bir skeç sahnelendi. Sokaktan geçen vatandaşların ilgiyle izlediği skeçte, 'Bana bir şey olmaz' zihniyetine karşı çıkılarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a eleştiriler yöneltildi, dünyayı ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren domuz gribiyle ilgili olarak atıfta bulunuldu. Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

NÜKLEER SANTRALE 'SKEÇ'Lİ PROTESTO
NÜKLEER SANTRALE 'SKEÇ'Lİ PROTESTO
NÜKLEER SANTRALE 'SKEÇ'Lİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:24:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 15:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?