8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Nur camii'nin temeli atıldı

Mersin'de, arsası alt birim Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edilen Nur Camii'nin temeli törenle atıldı.

Mustafa Kemal Mahallesi'nde yapılacak olan caminin temel atma törenine; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Müftüsü Mazhar Bilgin ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kur'an-ı Kerim okundu. Törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak her zaman ferdin mutluluğu için değil, toplumun refahı ve mutluluğu için çalıştıklarını söyledi.

Tuna, hedeflerinin Toroslar bölgesinde camisiz hiçbir mahalle bırakmamak olduğunu belirterek, "Yaptığımız tespitlerde, 4 mahallemizin camisinin olmadığını gördük. Tabii bunlarla ilgili öncelikle zemin hazırlamamız gerekiyordu. İmar planlarında yaptığımız tadilatla temelini atmadığımız bir mahallemiz kaldı. Camisi eksik olan mahallelerimizde de cami inşaatlarının temeli atıldı, hatta bir kısmı ibadete açıldı" dedi. Şu an camisi eksik olan tek mahallenin Zeki Ayan Mahallesi olduğunu dile getiren Tuna, o bölgeye de önümüzdeki günlerde yeni cami için temel atacaklarını kaydetti.

Hem eğitim birimlerini ve camileri hem de sağlık birimlerini çok önemsediklerinin altını çizen Tuna, camilerin yapımında emeği geçen yardımsever vatandaşlara da teşekkür etti. Daha sonra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, arsa tahsisi konusunda yardımcı olan Başkan Tuna'ya plaket verirken, kurban kesilerek, cami temeline ilk harç döküldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?