3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Nusret mayın gemisine ziyaretçi akını

Mersin'in Tarsus ilçesinde müzeye dönüştürülen Nusret mayın gemisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıldönümünde yaklaşık 5 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Mersin Limanı'nda çürümeye ve jilet olmaya terk edilmişken Tarsus Belediyesi
tarafından sahip çıkılarak TIR'la getirildiği Tarsus'taki Çanakkale Parkı'na yerleştirilen tarihi Nusret mayın gemisi ziyaretçi akınına uğruyor. Mersin-Adana D-400 karayolu yolu üzerinde bulunan Çanakkale Parkında, Çanakkale Savaşında 270 kiloluk top mermisini kaldıran Seyit Onbaşı'nın ve diğer şehitlerinde anıtı bulunuyor.

Türkiye'nin dört bir yanından Tarsus'a gelen vatandaşlar Nusret mayın gemisini ziyaret etmeden gitmiyor. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Nusret mayın gemisini Tarsus'a getirmekle tarihe olan vefa borcunu ödemenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Nusret orada çürürken biz burada rahat uyuyamazdık. Çanakkale savaşlarında döşediği mayınlarla düşmanın denize dökülmesinde çok büyük bir rolü olan Nusret mayın gemisini Mersin Limanı'nda çürümeye terk edilmişken, biz belediye olarak sahip çıkıp TIR'la Tarsus'a getirdik. Tarsus'ta ise Adana-Mersin karayolu üzerine yaptırdığımız Çanakkale Parkı'na yerleştirerek müze haline getirdik. Kahraman Nusret mayın gemisine insanlar
akın akın ziyarete geliyor. Bu ise bizleri gururlandırıyor'' diye konuştu.

Başkan Kocamaz, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü nedeniyle otobüslerle değişik il ve ilçelerden yaklaşık 5 bin kişinin Nusret mayın gemisini ziyaret ettiğini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 15:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?