3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

O bir marangoz ustası!

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Burunucu Köyü'nde, 6 yaşındayken baba mesleği marangozluğa merak saran Havva Koçak, marangoz ustası oldu.

Daha ilkokula başlamadan önce marangoz ustası babası İbrahim Koçak'ın (63) yanında çalışmaya başlayan Havva Koçak (36), şuanda her türlü mobilya, oturma grubu, sandalye, mutfak dolabı gibi marangoz atölyesinde her türlü eşyaları yapabilecek kapasitede bir usta haline geldi.

30 yıldır marangozluk mesleği ile uğraştığını belirten Havva Koçak, "6 yaşından bu yana babamın yanında marangozluk mesleğine merak sardım. Severek yaptığım bu meslekte sandalye, muhabbet masaları, mutfak dolabı, yatak odası
takımları, şifoniyerler, kısaca tahta ile yapılacak bütün işleri kendim yapabiliyorum. Erkek işi olmasından dolayı bu iş oldukça çok zor. Babam emekli olduktan sonra bu mesleği kendime daha çok benimsedim. Tarlaya gitmektense, başka bir yerde bir iş yapmaktansa bu marangoz atölyesinde kendi ekmeğimi kendimi kazanıyorum. Herkese tavsiye ederim. Özellikle işi olmayan bayanlara güzel bir meslektir yapmaların tavsiye ederim" dedi.

3 kızı dört çocuğunun bulunduğunu ve çocuklarının içinden sadece kızı Havva'nın bu işe merak sardığını belirten baba İbrahim Koçak ise, "Ben bu mesleğe 1958 yılında başladım. 1958 yılından beri sürdürüyorum. 1968 yılında evlendim eşimle beraber uzun yıllar çalıştık. Ben emekli oldum. Emekli olduktan sonra da marangoz atölyemi kızım Havva'ya verdim. Bütün işleri kendisi yapıyor. Ağır makinelerde her bayan çalışamaz, tehlikeli ama bir o kadar güzel olan bu meslekte kızım işini başarı ile yürütmektedir " diye konuştu.

Marangoz ustası Havva Koçak, geçmiş zamanda bazı nedenlerden dolayı okula gidemediğini ortaokuldan terk ettiği okuluna dışarıdan devam edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 10:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?