2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Obanma'ya Mersin'den mektup

Mersin'de bir grup Türkiye Kominist Partisi (TKP) üyesi genç, ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektupta, "Türkiye ile ilgili hayallere kapılmayın" uyarısında bulundu.

İstiklal Caddesi üzerinde yer alan TKP Mersin İl Binası önünde toplanan grup, üzerinde, 'Siyah Bush'u da İstemiyoruz' yazılı bir pankart açarak sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

112. Cadde güzergahını takip ederek, Atatürk Caddesi'nde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde sona eren yürüyüşün ardından, TKP Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Özer, burada göstericiler adına açıklama yaptı.

ABD'nin yeni dönem Başkanı Obama'ya hitaben yazılan bir mektubu okuyan Uğur Özer, "ABD, petrol kaynaklarını yağmalamak, ekonomik ve siyasal hakimiyetini sağlamlaştırmak gibi amaçlarla halklarımıza türlü acılar yaşatmıştır. Gördüğümüz kadarıyla emperyalist yapılanmasını sürdürecek olan ABD, benzer acıları bizlere yaşatmaya devam edecektir. Sayın ABD Başkanı, yapacağınız manevralar ve emperyalizmin kirli yüzünü örtmeye dönük makyaj denemeleri, binlerce yıllık geçmişi olan bu halkların ABD hakkındaki sağduyu nefretini dönüştürmeye yetmeyecektir. Bunu bilmenizi isteriz" dedi.

Özer, Amerika'nın Irak'tan tamamen çıkmadığı, mevcut politikalarını değiştirmediği müddetçe de söz konusu yargının değişmeyeceğini belirterek, Obama'ya Türkiye hakkında hayal görmemesi uyarısında bulundu. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 19:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gonca koc IP: 78.162.44.xxx Tarih : 24.11.2008 15:17:34

guzel bir eylem olmus ellerine saglık bu gençlik siyaha da beyza da karsı daha dogrusu emperyalistlere tkp ellerine saglık yureginize emeginize saglık.