5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öcan rakiplerini düzeysizlikle suçladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 3 dönemden bu yana belediye başkanlığı için seçimlere katıldığına dikkat çekerek, "Geçmişte de karşımda birçok aday oldu ama hiçbirisi bu seçimdeki AK Parti ve MHP adayı gibi düzeysiz kampanya yapmadı" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Doğu Akdeniz Strateji Kulübü üyeleriyle bir araya gelip, Kuyuluk beldesinin yanı sıra Halkkent ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan seçim bürolarının açılışını gerçekleştirilen Macit Özcan, burada belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen projelerin yanı sıra yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu'nu da sert bir dille eleştiren Özcan, 7 yıl boyunca Mersin'e hiçbir yatırım yapmayanların kendi hizmetlerini ve projelerini eleştirdiğini kaydetti.

Özcan, "Bu arkadaşımız internetten Dubai resimlerini indirmiş ve her yerde bu resimleri göstererek Mersin'i Dubai yapacaklarını söylüyor. Aynı arkadaşımız geçmiş yıllarda da Gülnar Belediye Başkanı görevindeyken; Gülnar'ı Monte Carlo yapmıştı. 7 yıldır iktidardalar ve bu bunca yılda; 'Mersin'e şu yatırımı yaptık' diyemiyorlar çünkü yapmadılar. Onun içindir ki şimdi halkın karşısına çıkarak uçuk ve temeli olmayan vaatlerde bulunuyorlar" diye konuştu.

Buna rağmen hayata geçirmiş oldukları çöp ve su projelerinin AK Partililer tarafından sahiplenildiğini ileri süren Özcan, 3 dönemden bu yana belediye başkanlığı için seçime katıldığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Geçmişte de karşımda birçok aday oldu ama hiçbirisi bu seçimdeki AK Parti ve MHP adayı gibi düzeysiz kampanya yapmadılar. Ancak kendilerinin bile inanmadığı bu yalan vaatlere, Mersin halkı kesinlikle prim vermeyecektir."

Halkı ucuz ekmeğe muhtaç edenlerin aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ekmek büfeleri önünde vatandaşların oluşturduğu kuyrukları eleştirdiğini hatırlatan Özcan, bu durumdan utanması gerekenlerin kendileri değil AK Parti Hükümeti ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu olması gerektiğini ileri sürdü.

Özcan, "Bu insanları ucuz ekmeğe siz muhtaç ettiniz, şimdi de kalkıp halkımıza olan bir hizmetimizi eleştiriyorsunuz. Her gittiğiniz mahalle toplantısında vatandaşlar tarafından yuhalanıyorsunuz, bu bile size bir şey anlatmıyor mu" dedi.

Daha sonra Malatya Başörenler Derneği ile Memurlar ve Emekliler Derneği'ni ziyaret eden Macit Özcan, Siteler ve Barış Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Bugüne kadar Mersin'e hiçbir dönemde yapılmayan hizmetleri yaptıklarını iddia eden Özcan, 10 yılda hayata geçirmiş oldukları projelerin ortada olduğunu ve Mersin halkının bunu yaşadığını anlattı.

Özcan, diğer siyasi partilerin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları'nın hiçbir proje üretemediğini ve hamasi söylemlerle ve boş laflarla vatandaşın oyunu kapma gibi ucuz bir siyaset peşinde oldukları suçlamasında bulundu. Söz konusu adayların siyasetin artık değiştiğinin farkına varması gerektiğini vurgulayan Özcan, insanların oylarını artık bilinçli kullandığını ancak bu durumun farkına bile varılamadığını savundu. Özcan, kendilerini eleştirenlerin CHP'yi ve kendisini iktidardan indirmek istediğini ancak Mersin halkından aldıkları güç ve güvenle kentin geriye gitmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Vatandaşların, oylarını mutlaka kullanmalarını ve sandık görevlilerinin de sandıklara sahip çıkmasını isteyen Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İlerleyen günlerde pişman olmamak için lütfen sandık başına gidin ve oyunuzu mutlaka kullanın. 2007 genel seçimlerinde Mersin'de kullanılmayan yüzde 40'a yakın oy var ve yaptığımız incelemeler sonucunda bu oyların yarıya yakını sosyal demokrat oylar. Bu yüzden ne olursa olsun 29 Mart'ta lütfen sandıklara gidin ve oyunuzu CHP'ye kullanın. Sandık görevlileri de her türlü taciz ve baskıyla karşılaşsalar da, kesinlikle sandıkları terk etmesinler ve halkımızın oylarına sahip çıkın.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 12:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?