2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Oda başkanlarından belediyeye destek sözü

Mersinli oda başkanları, Atatürk Parkı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nin 2. etabında yapılacak çalışmalar için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne destek sözü verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentteki oda başkanları ile biraraya gelerek Atatürk Parkı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nin 2. etabında yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kent için yapılacak çalışmalar konusunda proje aşamasındayken sivil toplum örgütleri, oda ve dernek temsilcileriyle işbirliği yaparak, daha iyiyi ve daha güzeli bulma arzusunda olduklarını belirten Başkan Özcan, bugünkü toplantının da bunun bir örneği olduğunu ifade etti.
Halen devam etmekte olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi’nin 2. etabında yapılacak olan çalışmalar hakkında oda başkanlarına bilgi veren Özcan, yaklaşık 60 dönümü kapsayan bu bölümde sanat galerisi, kongre merkezi, bin kişi kapasiteli çok amaçlı salon ve çevre düzenleme çalışmalarını proje taslakları ve maket üzerinde tüm detaylarıyla toplantıya katılanlara aktardı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Mersin’in vizyonunu değiştirecek bu proje konusunda teknik ve görsel anlamda görüşlerini açıklayan oda başkanları, Özcan’ı bu projede desteklediklerini ve mesleki anlamda üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

Toplantıya Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ahmet Ateş, Tabibler Odası Başkanı Nihat Kuruloğlu, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Cafer Kaya Doğan, Şehir Plancıları Odası Başkanı Bülent Şahin, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Uğur Tulay, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Erkan, Mimarlar Odası Başkanı Semih Temizkan, Çevre Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Zehra Korkmaz, Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Şeniz İşcan Ateş ile İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Aydın Kaynak katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?