30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Ödülden ödüle koşuyorlar

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, katıldıkları yarışmalardan ödüllerle dönüyor. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, televizyon haberi birincilik ödülü ile kısa film yarışmalarından ‘en iyi film’, en iyi ikinci film’, ‘en iyi üçüncü film’ ödüllerini toplayıp Mersin’e getirdiler.

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri Emine Şeker ile Cemil Atabey, bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda önemli bir başarıya imza attılar. Şeker ve Atabey’in 3. sınıf “Yapım-Yönetim II” dersi için gerçekleştirdikleri proje kapsamında hazırladıkları ve işitme engellilerin karşılaştıkları sorunları anlatan “Beni Duy Beni Gör Beni Anla” adlı televizyon haberi, yarışmanın “görsel dal televizyon haberi” kategorisinde birinci oldu.

Yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı alanında 28 üniversiteden 1104 öğrenci 939 projeyle başvurduğu yarışmanın ödül töreni, İstanbul Hilton Convention and Exhibition Center'da gerçekleştirildi. MEÜ öğrencileri Emine Şeker ve Cemil Atabey, ödüllerini Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı, yazar Doğan Hızlan’ın elinden aldılar.

Yarışma jürisi ise Şeker ve Atabey’i birincilik ödülüne götüren habere bu ödülü vermelerinin gerekçesini, “Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin bu çalışması, bilinen bir konuyu farklı bir kurgu anlayışıyla haber haline getirmesi nedeniyle birincilik ödülüne layık görülmüştür. İşitsel engellilerin karşılaştıkları sorunlar, ülkemizde bir sır değil ancak bu çalışmada öğrencilerin, İstiklal Marşı’nı el ve kol işaretleriyle anlatmaları, okulda ve iş dünyasında karşılaştıkları sorunları çarpıcı bir şekilde ifade etmeleri haberin önemli ayrıntıları olarak göze çarpmaktadır. Çalışma, haber, kamera kullanımı ve haber dilinin kullanımı yönünden de son derece başarılı bulunmuştur” şeklinde açıkladılar.

MEÜ ÖĞRENCİLERİ KISA FİLM YARIŞMALARINDA DA ÖDÜLLERİ TOPLADI

Özellikle kısa film dalında yaptıkları çalışmalarla da çeşitli yarışmalara katılan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, bu yarışmalardan da ödüllerle dönüyor. Bu çerçevede, bölümden mezun olan Erman Zambak, 4. sınıf “Yapım-Yönetim III” ve “Bitirme Projesi” dersi kapsamında yaptığı filmleriyle Sinematek tarafından düzenlenen Anatolian Film Festivali’nde iki ödül birden aldı.

Anadolu Film Festivali Kısa Film Yarışması’nda Erman Zambak ve Muhammed Başarslan'ın ‘Yapım-Yönetim III’ dersi kapsamında birlikte yazıp yönettikleri "Sessizliğin Arkasında" seyirci oylarıyla ‘En İyi Film’ seçilirken, Erman Zambak’ın 4. sınıf Bitirme Projesi dersi kapsamında yaptığı “O An” adlı filmi ise ‘En İyi Üçüncü Film’ ödülünü aldı. “Sessizliğin Arkasında” filmi daha önce GenceArtı Projesi tarafından düzenlenen “Genç İşsizliği” temalı Kısa Film Yarışması’nda da üçüncülük ödülüne değer bulunmuştu. “O An” ise daha önce Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Kısa Film Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’ne değer görülmüştü.

Öte yandan, Emrah Çam, Rufat Mamadov ve İnan Türkoğlu’nun birlikte gerçekleştirdikleri “Uzak Ara” adlı filmleri de Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği 2. Kısa Film Yarışması’nda ikincilik ödülüne değer görüldü. “Uzak Ara”, 2. Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması’nda da üçüncülük ödülünü almıştı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 14:01:24
Güncelleme :9 Aralık 2011 Cuma 14:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?