2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğrenci Meclisi seçimi yapıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde öğrenci meclisi başkanlığı seçimini Sorkun Köyü İlköğretim Okulu 5-A sınıfından 11 yaşındaki Necati Uslu kazandı.

Divan başkanlığını Samet Özkan'ın yaptığı öğrenci meclisi başkanlığı seçimi Erdemli Öğretmen evinde yapıldı. 51 öğrencinin oy kullandığı seçimde Erdemli'yi Mersin'de temsil etmek için 15 aday yarıştı.

Yapılan seçimde Necati Uslu 23 oy alarak kendinden büyük öğrencileri geride bırakarak birinci seçilirken, 16 oy alan Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlköğretim Okulu'ndan Alperen Şen ikinciliği, 14 oy alan Erdemli Lisesi'nden Mahmut Cemal Karakuş ise üçüncülük elde etti.

Seçimde Erdemli'yi Mersin'de temsil etme hakkını kazanan Sorgun Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi 1 metre 10 santimetre boyundaki Necati Uslu, hedefinin önce Mersin'de ardından da Ankara'da öğrenci meclisi başkanlığını kazanmak olduğunu, bu nedenle de kendisine bu görevi layık gören tüm öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti.

Uslu, kendi boyunun küçük olmasına bakılmaması gerektiğini ifade ederek, "Benim boyum küçük ama zekam büyük. Gelecek için hedeflerim var. Hedefim ya doktorluk ya da iyi bir siyaset adamı olmak. Özellikle kırsal kesimden şehirlere okumak için giden fakir öğrenciler için yurtların kurulmasını sağlamak, bilgisayar ve kütüphanesi olmayan köy okullarına kütüphane ve bilgisayar donanımı kurdurmak, dar gelirli öğrenci arkadaşlarım için dershanelerle görüşüp onlara bazı imkanlar sağlamak olacaktır. En önemlisi de tüm öğrenci arkadaşlarımın ve okullarımızın sorunlarını önce Mersin'e ardından da Ankara'ya taşımak olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 12:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?