4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrenciler, coğrafyayı görselleştirdi

ÖĞRENCİLER, COĞRAFYAYI GÖRSELLEŞTİRDİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Rasim Dokur Anadolu Lisesi öğrencileri “Görselleştirdiğimiz Coğrafya Dersimiz” başlığı altında hazırladıkları projelerle, farklı bir çalışmaya imza attılar. Proje kapsamında farklı kaynaklardan elde edilen yüzlerce materyal, Takbaş mevkiinde bulunan okulun koridorlarında sergilendi.

Proje kapsamında hazırlanan sergiyi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve velilerle birlikte gezen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, öğrencilerin çalışmalarını ilgi ile inceledi.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren okul coğrafya öğretmeni Osman Uslu, “Projedeki amacımız öğrencilerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak, öğrencilerin coğrafya konularını yaparak-görerek öğrenmelerini sağlamaktır. ‘Görselleştirdiğimiz Coğrafya Dersimiz’ adlı sergi Rasim Dokur Anadolu Lisesi Öğrencilerince, okulun dört katında sergileniyor. Sergide 120 konu,120 öğrencinin görsel sunumuyla hayata geçirildi. Görsel sunumları yapılan konular; küresel ısınma, çevresel örgütler, kayaçlar, madenler, volkanik dağlar, erozyon, geçitler, dini şehirler, turistik şehirler, dünyada ve Türkiye’de enler, kayaçlar, Türkiye’de ki barajlar konuları içermektedir” ifadesini kullandı.

Okul olarak TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışmasına hazırlandıklarını kaydeden Müdür Mehmet Kalaycı ise “Okulumuzda böyle bir serginin organizasyonu coğrafya öğretmenimiz Osman Uslu’nun çok değerli katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu serginin öğrenci donanımı açısından son derece faydalı olduğunu düşünmekteyim” dedi.

Projeye Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Komi, Birlik Başkan Yardımcısı Ruhan Atile ve diğer yöneticilerde destek verdi.

ÖĞRENCİLER, COĞRAFYAYI GÖRSELLEŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 10:51:04
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 12:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?