3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrenciler 'başkanlık' için yarıştı

Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı, kıran kırana geçen bir seçimin ardından belirlendi.

İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin sandık başına giderek oy kullandığı seçim sonunda, başkanlık görevine, Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Atayurt Gazi Çok Programlı Lisesi öğrencisi İbrahim Acizoğlu seçildi.


Mersin İleri İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçime; İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlik, İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.


Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, gerçekleştirilen seçimlerin asıl amacının Cumhuriyetin güçlendirilmesi, öğrencilere demokrasi kültürünün aşılanması olduğunu dile getirdi. Gül, etkinliklerle birlikte ilk ve ortaöğretim öğrencilerine seçme ve seçilmenin yanı sıra oy kullanma, insanlarla iletişim kurup, kamuoyu oluşturma gibi özellikleri de kazandırmak istediklerini söyledi.


Türk gençliğini; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirmek istediklerini ifade eden Gül, "Evrensel değerlere de önem vermelerini onları benimsemelerini istiyoruz. Çağın gereklerine uygun eğitim ortamları oluşturmanın yanında daha çağdaş bir eğitim ve daha demokratik bir sınıf ortamı oluşturmak için çalışıyoruz. Özellikle öğrencilerimizi ezberden uzak, soran ve sorgulayan, bilgi üreten, bilgiyi paylaşan bireyler olarak yetişmeleri için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle hayata geçirilen projeyi önemsiyoruz" dedi.


Konuşmaların ardından Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na adaylığını açıklayan öğrenciler, 5 dakikalık bir konuşma yaparak seçimde oy kullanacak diğer arkadaşlarını etkilemeye çalıştı. Toplam 57 öğrencinin oy kullanması beklenen seçime 45 öğrenci katıldı. Toplam 6 adayın yarıştığı seçimlerde ipi göğüsleyen ise; Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Atayurt Gazi Çok Programlı Lisesi öğrencisi İbrahim Acizoğlu oldu.


Diğer başkan adaylarından; Tarsus Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerden Mustafa Külahlı 11 oy, Anamur Anadolu Lisesi öğrencisi Yavuz Kaan Çelik Hacı Sabancı Lisesi öğrencisi Bilal Türker 6 oy, Mezitli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Murat Ay 5 oy alırken, Kadri Şaman MTSO Anadolu Lisesi öğrencilerden Muteber Sözer de 3 oy aldı.


Bu sonuçların ardından Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı görevine getirilen İbrahim Acizoğlu, aynı zamanda da Ankara'da Mersin'i temsil etme hakkını da elde etti. Söz konusu seçimlerin ardından da öğrencilere Mersin Öğretmenevi'nde öğle yemeği verildi

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 15:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?