5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler bilgileriyle yarıştı

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen; 'İlköğretim Okulları arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Osmangazi İlköğretim Okulu birinci oldu.

Özel Türkmen Okulları Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmanın finalinde büyük çekişme yaşandı. Yapılan yarışmada birinciliği Osmangazi İlköğretim Okulu elde ederken, Durmuşali Toksoy İlköğretim Okulu ikinci ve İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu da üçüncülüğü kazandı.

Ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, bugün ilçede 51'i resmi ve 1'i de 52 ilköğretim okulu olduğunu ve bu okullarda da 19 bin 885 erkek, 18 bin 749 da kız öğrenci olmak üzere toplam 38 bin 634 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü söyledi.

Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz" sözünü hatırlatarak, "Bu sözlerle Ulu Önderimiz, yeni nesle ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Cumhuriyeti emanet edeceğimiz işte bu yeni nesil, her türlü bilgi ve beceri donanımına sahip olmalıdır. İşte o zaman ülkemiz Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 13:29:03
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 13:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?