5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler diş taramasından geçiriliyor

Mersin'de, Valilik, Toroslar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen 'Güçlü Dişler Projesi', Toroslar ilçesindeki ilköğretim okullarında devam ediyor.

Mersin Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri ve diş hekimleri nezaretinde ağız ve diş taramasının yapıldığı Üstay ve Muhsin Yanpar ilköğretim okullarını ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu proje ile çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Mersin İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu ve Proje Koordinatörü Diş Hekimi Cenk Uludoğan'ın bulunduğu uygulama sırasında öğrencilerle sohbet eden Tuna, öğrencilerden derslerine iyi çalışmalarını, ağız ve diş sağlığına önem vermelerini istedi.

Toroslar ilçesinde bulunan 42 ilköğretim okulundan 5 bin 64 kişilik 1. sınıfta okuyan öğrencileri kapsayan projeyi hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Tuna, öğrencilerin eğitimleri kadar sağlıklarıyla da yakından ilgilendiklerini ve öğrencilerin iyi bir şekilde eğitim almasının sağlıklı olmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Bu projeye katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür eden Tuna, “Sağlık Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yapmış olduğumuz 'Güçlü Dişler Projesi' ile çocukluktan edinilecek diş-ağız temizliği ve bilinçli beslenme alışkanlığının kazandırılmasını sağlıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsediğimiz her fırsatta söylüyoruz. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak bilgilendirilmesini, varsa problemlerinin küçük yaşta çözülmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren kazandırılmalıdır” dedi.

Diş fırçası ve macunu da dağıtılan öğrencilere daha sonra ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?