3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrenciler fidan dikti

Mersin'in Silifke ilçesinde 45 dönüm arazi üzerine kurulan ve 20 Mayıs 2007 tarihinde faaliyete geçen Atık Su Arıtma Tesisi'ne öğrenciler tarafından fidan dikildi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, eşi Rahime Öngel, Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik ile birlikte, Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi üyesi olan Ertan Cüceloğlu Lisesi, Silifke Anadolu Lisesi, Silifke Lisesi, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Lisesi'nden yaklaşık 100 öğrenciye arıtma tesisini gezdirerek, tesis hakkında bilgi verdi.

Tesisin gezilmesinin ardından bin adet zeytin, nar, portakal ve söğüt fidanı, tesis içerisindeki araziye dikildi.

Belediye Başkanı Öngel, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyanın geleceği için ağaçların çok büyük önemi olduğunu belirterek, "Ağaçlar toprağın verimliliğini sağladığı gibi toprak kaymaları, erozyonlar, kuraklık ve çölleşmenin düşmanı olarak gösterilebilir. Son yıllarda büyük orman yangınları ormanlık alanları azaltmış, bunun sonucu olarak atmosferdeki karbondioksit miktarı artarak küresel ısınmaya neden olmuştur. Küresel ısınmanın önüne geçmek için en güzel önlem fidan dikimleridir. Dünya üzerindeki her insan her yıl 1 fidan dikse küresel ısınmanın önüne geçebiliriz. Bu anlayışı desteklemek için bugün burada bulunuyoruz. Başta Silifkeliler olmak üzere tüm dünyadaki insanların her yıl 1 ağaç dikmesi çağrısında bulunuyoruz. Dünyamız yok oluyor, bu yok oluşu durduralım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 16:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?