2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğrenciler fidan diktiler

Mersin'de Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında Dorukkent beldesi sınırları içindeki ormanlık arazide ağaçlandırma çalışması yaptı.

Hafta dolayısıyla okul idarecileriyle birlikte Dorukkent beldesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün belirlediği sahaya giden öğrenciler, yanlarında getirdikleri 231 fidanı ormanlık alana dikti. Ağaç dikim töreninde konuşan Hürriyet İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Demir, insanların yaşadıkları doğaya karşı sorumlu olduklarını belirterek, ormanın yalnızca bir ülkenin süsü değil, insanların sağlıklı yaşayabilmesinin güvencesi olduğunu söyledi.

Doğanın insansız yaşayabileceğini, ancak insanın doğasız yaşayamayacağını dile getiren Demir, "Doğa sevgisi bir güne, bir haftaya sığdırılabilecek sevgi değildir. Dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, onu çocuklarımızdan ödünç aldık. Dünyamızdaki çevre kirlenmesi korku verici boyutlara ulaşmıştır. Bu kötü gidişata 'dur' diyebilmek biz eğitimcilere düşen en önemli görevlerden birisidir. Bu nedenle öğrencilerimizin çevreye karşı duyarlılığını artırmak, onlarda doğa sevgisi yaratabilmek için bu tür etkinlikler yararlı olmaktadır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?