5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler futbol şenliğinde buluştu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl ilk defa organize edilen; 'Futbol Şenliği' ile birlikte binlerce çocuk spor ve eğlenceyi aynı anda yaşadı. Şenliğin; üniversite ile halk bütünleşmesi adına atılan bir adım olduğuna dikkat çekildi.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Vadi Spor Tesisleri'nde düzenlenen şenliğin açılış törenine; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, MEÜ Spor Kulübü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Gürol Emekdaş'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Mersin genelinde faaliyet gösteren 12 ilköğretim okulundan toplam bin 700 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin 2 Haziran'a kadar devam edeceği bildirildi.

'Futbol Şenliği' kapsamında düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, sağlıklı bir nesil yetiştirilebilmesi noktasında sporun oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, bu kapsamda da sporun toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılabilmesi için kurum ve kuruluşların işbirliğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Aksoy, organize edilen şenliğin aynı zamanda da kent-üniversite buluşması adına da güzel bir örnek olduğunu vurgulayarak, çocukların üniversitenin tüm imkanlarından yararlanmasının da güzel bir gelişme olduğunu belirtti.

Mersin Valiliği olarak kendilerinin de üniversite ile çeşitli alanlarda ortak projeler yürüttüklerini anlatan Aksoy, sokakta çalışan çocukların ya da madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmesi adına spora yönlendirildiklerini, bu açıdan da üniversitenin imkanlarından ve aynı zamanda da bilgi birikimlerinden yararlandıklarının altını çizdi.

Oyunun, en etkili öğrenme araçlarından biri olduğunu ifade eden MEÜ Spor Kulübü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, sporun sosyalleşme ve sağlıklı büyümede de etkin bir oyun olduğunu savundu. Emekdaş, "Çocuklarımızın çağdaş, bilinçli, çalışkan, üretken ve mutlu birer birey olabilmeleri için onlara hak ettikleri ilgiyi ve kendilerini geliştirebilecekleri olanakları sunmak zorundayız. Üniversitelerin görevlerinden biri de öğrencilerin sosyal gelişimlerine destek olmaktır. MEÜ olarak, akademik birikimimizi ve spor olanaklarımızı kentle ve kentlilerimizle paylaşmak istiyoruz. Futbol şenliğinin, üniversite-halk bütünleşmesi adına atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 'Futbol Şenliği' kapsamında düzenlenen çeşitli müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ertan, Rektör Aydın ile Gürol Emekdaş tarafından takdim edildi.

Çocukların sağlıklı büyümelerinin yanında fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla düzenlenen 'Futbol Şenliği'ne, Mersin'in merkez ve çevre ilçelerinden toplam 12 ilköğretim okulu katılıyor. Şenlikte, 1-8. sınıf öğrencilerinden seçilen takımların yanı sıra kızların ve özel alt sınıfların katılımıyla oluşturulan takımlar yer alıyor. Derecelendirmenin olmadığı bunun yanında yardımlaşma, takım bilinci ve paylaşımın esas alındığı futbol karşılaşmalarında hakem ya da oyun yöneticisi de bulunmuyor.

'Futbol Şenliği'ne şu okullar katılıyor; "Faris Kokulu İlköğretim Okulu, Muhittin Develi İlköğretim Okulu, İbrahim Kocaoğlanlıoğlu İlköğretim Okulu, Pirireis İlköğretim Okulu, Vali Şenol Engin İlköğretim Okulu, Davultepe Belediye İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 75. Yıl İlköğretim Okulu, Aliye Pozcu İlköğretim Okulu, Akkent İlköğretim Okulu, Çiftlikköy İlköğretim Okulu ile Çiftlikpınarı İlköğretim Okulu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 18:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?