5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler kaymakamdan yol istedi

Köy gezileri kapsamında Erdemli'ye bağlı Sorgun Köyü'ne giden Kaymakam İbrahim Özefe'yi, karşılayan Erdemli Öğrenci Meclisi Başkanı Necati Uslu, köy okullarının yollarının iyileştirilmesini istedi.

Kaymakam Özefe, Sorgun İlköğretim okulu ziyareti sırasında Erdemli Öğrenci Meclisi Başkanı Necati Uslu ve öğrenciler tarafından karşılandı. 5. sınıf öğrencisi Uslu, Özefe'ye köy okullarının yaşadığı sıkıntılarla ilgili bilgiler verdi.

Uslu, kendi okulları başta olmak üzere birçok köy okulunun yolunun toprak yol olduğunu belirterek, "Yollarımız asfalt olmadığı için ne yazık ki kar ve yağmurlu havalarda çamur deryasına dönüşüyor. Bu problemi yalnızca biz değil birçok köy okulu öğrencileri de yaşıyor. Bu sıkıntımıza acilen çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Okulların yaşadığı sıkıntılara hassasiyetle yaklaştıklarını ifade eden Kaymakam Özefe'de, "Hiçbir öğrencimizin sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Sizin okulunuzu köy merkezine bağlayan 500 metrelik yol da bu çalışma kapsamına alındı. Bu yolumuz en kısa sürede asfaltlaması yapılacak" diye konuştu.

Öğrenci Meclisi Başkanı Necati Uslu'yu duyarlılığından dolayı kutlayan Özefe, "Öğrencilerimizin sorunlarına sahip çıkması ve bunu her platformda dile getirmeleri bizleri gururlandırıyor. Necati arkadaşımızı medeni cesaretinden dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Özefe'nin Sorgun İlköğretim Okulu ziyaretinde İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ve Erdemli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birim Amiri Emre Tüzel'de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 12:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?