3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrenciler Mersin'i tanıyor

Mersin Üniversitesi tarafından, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte ilk kez müfredata dahil edilen 'Üniversite Yaşamına Giriş (ÜYG) Dersi' kapsamında öğrencilere ilk ders verildi. 

Mersin Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler, 17-19 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen program kapsamında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Merkez Kampusu'na gelen öğrenciler burada hem kısa bir gezinti yaptı, hem de sosyal ve kültürel etkinliklerle ilgili olarak öğretim üyelerinden bilgi aldı. 

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Mersin Üniversitesi'nin birimleri tanıtılırken, öğrenciler daha sonra da danışmanlar eşliğinde kampusu gezdi. Giysibank, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, Bilgi Erişim ve İletişim Merkezi ve kütüphaneyi gezen öğrenciler birimler hakkında ayrıntılı bilgi edindi. 

ÜYG-101 dersine katılan öğrenciler, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi fuayesinde stand açan öğrenci topluluklarına da üye fırsatını elde etti. Tiyatro Topluluğu, İlkyar Topluluğu ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından açılan standlarda topluluklar tanıtılırken, öğrencilerin de ilgi alanlarına göre topluluklara üye olmaları sağlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?