5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler sandık başına gitti

ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ

Mersinli öğrencilerin demokrasi sınavı.

Mersin İl Öğrenci Meclisi'nde, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde görev alacak olan öğrenciler, gerçekleştirilen seçimlerin ardından belirlendi.

4 adayın yarıştığı Melis Başkanlığı'na Anamur Anadolu Lisesi öğrencisi Aslı Sinat seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, demokrasi kültürünün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler arasında yaygınlaştırılması amacıyla uygulanan; 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi' kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de İl Öğrenci Meclisi oluşturuldu. Öğrenciler, ilk olarak sınıf temsilcilerini, ardında da okul temsilcilerini seçerken, ilçe ve il düzeyinde seçilen öğrencilerse, Türkiye Öğrenci Meclisi'ni oluşturdu.

Mersin İl Öğrenci Meclisi seçimleriyse İleri İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, katılımcı demokrasinin bir toplumda hayat bulabilmesi için halkın kapsamlı bir iletişim ve bilgilenme özgürlüğünün olması gerektiğini vurgulayarak, "Yani devlet bunu sağlayacak ortamı ve hukuki düzenlemeyi sağlamak durumundadır. Katılımcı demokrasi için diğer bir koşul ise toplumun örgütlülük düzeyidir. Toplumun dinamizmini, insanların değişen tercihlerini siyasal alana taşıyacak kurumlar sivil toplum örgütleridir" dedi.

Konuşmaların ardından İl Öğrenci Meclisi seçimlerine geçildi. Meclis Başkanlığı için 4 isim aday olurken, yapılan seçimlerin ardından da; Anamur Anadolu Lisesi öğrencisi Aslı Sinat 18 oy alarak yeni dönemde başkanlık görevine seçildi. Diğer başkan adaylarından Tarsus Abdulkadir Bengi Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Verdi 12 oy, Mezitli Pakize Kokulu Lisesi Öğrencisi Mahir Okdemir 7 oy, Yenişehir Yahya Günsur Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Turaç Engin'in de 4 oy aldığı bildirildi. Öte yandan Aslı Sinat'ın, 2010 yılı Nisan ayında Ankara'da yapılacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Mersin'i temsil edeceği bildirildi.

ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 14:39:02
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 14:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?