4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrenciler Silifke sahillerini temizledi

Mersin'in Silifke ilçesinde Turizm Haftası kutlamaları kapsamında öğrenciler sahilleri temizlerken, turistler güneşin keyfini çıkardı.

Silifke Ticaret Meslek Lisesi organizasyonunda düzenlenen sahil temizliğine Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, belediye çalışanları, Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Göksu Anadolu Lisesi, Özel Silifke Lisesi ve Atayurt Gazi Çok Programlı Lisesi öğrencileri ve her okuldan birer öğretmen katıldı.

Taşucu ve Atakent sahilinin büyük bir bölümünde temizlik yapan öğrencilere, belediye tarafından eldiven ve çöp poşeti dağıtıldı. Sahillerdeki temizlikte toplanan atıklar özellikle boş kola ve bira şişeleri, sigara izmariti, boş sigara kutusu, plastik atıklar, odun parçaları ve poşetlerden oluştu. Öğrenciler tarafından toplanan atıklar daha sonra belediyeye ait traktörle çöplüğe döküldü.

Sahilde güneşlenirken öğrencilerin sahil temizliği yaptığını gören Alman turistler ise, öğrencilere teşekkür ettiler. "Sahillerin daha temiz olması gelecek olan turist sayısını her geçen gün arttırır" diyen turistler, "Biz yıllardır bu sahillere gelerek tatil yapıyoruz. Yaklaşık 6 ay boyunca denize girme imkanı buluyoruz" şeklinde konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?