2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğrenciler uyuşturucu konusunda uyarıldı

Emniyet Müdürlüğü tarafından, gençlerin zararlı maddeler konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla öğrencilere "Uyuşturucu maddeler ve zararları’ konulu konferans verildi.
Mersin Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Tevfik Sırrı Gür Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya konuşmacı olarak Mersin Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Müdür Yardımcısı, Emniyet Amiri Faruk Uzel ile Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Zafer Öztürk katıldı. Konuşmalarını slayt gösterilerle destekleyen Emniyet Amiri Faruk Uzel, amaçlarının tüm toplum kesimlerini uyuşturucu, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklara karşı korumak olduğunu söyledi.

Uzel, Mersin genelinde 15 lise ve Mersin Üniversitesi bünyesinde 2 yüksekokulda 25 Kasım tarihine kadar düzenleyecekleri konferanslarla gençleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, ’’Konferanslara paralel olarak oluşturduğumuz sokak timleri ile okullar ve çevresinde uyuşturucu madde satıcılarına veya temin etmeye çalışanlara yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Münferit bir kaç olay dışında okullarımızda uyuşturucu madde kullanımına rastlanmamış olması sevindiricidir" dedi.

Uyuşturucu satıcılarının hedef kitlesinin gençler olduğunu vurgulayan Uzel, "Yani sizlersiniz. Bağımlılık yaratan zararlı maddelerin ilk kullanma yaşı sizin içerisinde bulunduğunuz yaştır. Hedef 16 ile 24 yaş arasıdır. Sizler madde kullanma hatasına düşme riskini, diğer insanlardan daha fazla yaşıyorsunuz. Bunun tabi ki belli sebepleri var. Neden diye sorulduğunda, özellikle 2 tanesi çok etkili. Bunlar arkadaş çevresi ve meraktır. Eğer bulunduğunuz arkadaş grubu içerisinde sigara içme eğilimi varsa, bir süre sonra siz de o gruptan kopmamak için sigaraya başlıyorsunuz. Merak yine insanın her döneminde çok güçlü bir dürtü. Bunun temelinde de insanın yeni şeylere açık ve öğrenme ihtiyacı yatıyor. Bu son derece doğal ve gelişebilmek için gerekli bir hitiyaç. Ama bugün uzay çağında ve bilgi çağında yaşıyorsak, ilkel insanlar gibi ateşin elimizi yaktığını anlamak için elimizi ateşe sokmanın hiçbir mantığı yok. Eğer sigara,alkol ve uyuşturucu maddeler zararlıdır deniyorsa, bilim de bunu teyit ediyorsa, ilkel insanların yaptığı gibi, sigara ve uyuşturucu kullanarak, vücudun bütün fonksiyonlarını tahrip ettikten sonra, hiç birimiz ’Bu zararlıymış’ diyecek ilkellikte değiliz" diye konuştu. Uzel’in ardından söz alan İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Zafer Öztürk, sigara kullanımı ve beraberinde getireceği zararlar üzerine bir sunum yaptı.

mersin
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 15:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?