5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler yararına kermes

Mersin’in Erdemli ilçesinde Erdemli Tarımı Geliştirme Derneği (ERTARDER) tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kermesin açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Cengiz Topel Yıldız, derneğin kuruluş amaçları içinde eğitime destek olmanın da yer aldığını belirterek, “Geleneksel hale getirdiğimiz kermesimizin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bir dernek olarak eğitim yuvaları yaptıramıyoruz ancak, eğitim gören öğrencilerimize yardım eli uzatabiliyoruz” dedi.

Kermes içinde eğitim gönüllüsü bayanlar tarafından gıda, çeyiz, kitap ve elişi stantlarının açıldığını dile getiren Yıldız, “Kermesi gezerken sloganımız “kermesten çok yiyelim, çok alalım ve çok harcayalım” olsun” diye konuştu.
Erdemli kaymakamı İbrahim Özefe’de eğitime katkıda bulunmak adına yapılan çalışmaları yerinde ve anlamlı bulduğunu belirterek, katkıda bulunan eğitim gönüllülerine teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Özefe, kermesin açılış pastasını Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı ve dernek başkanı ile birlikte kesti.
Kermeste açılan stantlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?