5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler yol kapattı

Mersin'in Silifke ilçesinde bir grup öğrenci, geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları için Mersin-Antalya D-400 karayolunu trafiğe kapattı.

Geçtiğimiz günlerde motosikletiyle yolun karşı tarafına geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Erdem Malatayalı (19) için arkadaşları ve öğrenciler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle D-400 karayoluna gelerek eylem yaptı. Karayolunda oturarak Mersin-Antalya yolunun gidiş ve gelişlerini trafiğe kapatan öğrenciler, kazanın meydana geldiği yere yetkililerden dönerli kavşak veya üst geçit yapılmasını istedi.

Ellerinde taşıdıkları "Daha kaç Erdemler kaybedeceğiz", "Acımız büyük", "Daha
neyi bekliyoruz", "Ambulansınız var, doktor yokmuş" yazılı dövizlerle yolu trafiğe kapatan öğrenciler, yetkililere seslenerek bir an önce bu kavşağın dönerli hale getirilmesini veya bölgeye üst geçit yapılmasını istediler.

Arkadaşları adına yol ortasında bir konuşma yapan Erkan Ünay, "Arkadaşlar 11 gün önce kaybettiğimiz arkadaşımız Erdem Malatyalı bu kavşağın kaçıncı aldığı can ve daha kaç can vermemiz gerekiyor. Dostlar bu kavşak ne ocaklar söndürdü, ne fidanlar. Bizler Erdem'in arkadaşları olarak bu olayı bu kavşaktaki son olay, yani akıttığımız son kan, verdiğimiz son can olmasını diliyoruz. Bugün burada bu kavşaktaki olaylara dur demek için toplandık. Bu kavşaktaki ihmalsizlikler yüzünden meydana gelen olayların bir kaza olduğunu kabul edip, sineye çekmek mümkün değildir. Şu an oturduğumuz ve birçok insanımızı kaybettiğimiz bu kavşağı döner kavşak haline getirmek veya üst geçit uygulaması yapmak zor değildir. Kaybettiğimiz Erdemler adına soruyorum sizlere. Arkadaşımız Erdem'i kaç döner kavşağa, kaç üst geçide değişiriz? Bizleri yanlış anlamayın, bizler Erdem kardeşimiz veya burada canını veren büyüğümüz, kardeşimiz, çocuğumuz Erdem gibi bir dostumuzu kaybetmenin ve bu olayların son bulması için buradayız" dedi.

Yetkililere de seslenen Ünay, "Dostumuz Erdem bu kavşakta hayatını kaybeden son kişi olsun. Gelin büyük küçük yetkili yetkisiz tüm insanlar olarak el ele verelim, buraya bir döner kavşak veya üst geçit yapalım, kavşak veya üst geçide Erdem'in adını verelim. Bu kavşağın adına ne Atayurt ışıklar ne de ölüm kavşağı desinler" diye konuştu.

Açıklama sonrasında kazanın meydana geldiği yere ölen arkadaşlarının fotoğrafını ve karanfiller bırakan öğrenciler, bir süre yolu trafiğe kapattıktan sonra sloganlar eşliğinde yolu trafiğe açtılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 13:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?