5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrenciler yürüdü

Mersin'de bir grup öğrenci, ulaşımın tüm öğrenciler için 'ücretsiz' hale getirilmesi, elektrik ve su faturalarında yüzde 50'lik bir indirim yapılmasının yanında, belediyeler tarafından verilen bursların da sürdürülmesini istedi.

111. cadde üzerinde yer alan Halkevi Mersin Şube Binası önünde toplanan ve üzerinde, 'Şirket Değil Belediye İstiyoruz Çünkü Müşteri Değil Öğrenciyiz' yazılı pankart açan öğrenciler, önce bina önünde türküler söyleyip halay çekti, ardından da Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na doğru yürüyüşe geçti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte 'Parasız Eğitim, Parasız Sağlık' şeklinde sloganlar atan göstericiler, daha sonra belediye önünde ortak bir açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Mersin Öğrenci Kolektifleri Sözcüsü Ersin Arslan, bugün gelinen noktada öğrenciler olarak barınma sorunun yanında ihtiyaçlarını karşılayacak para bulmakta zorlandıklarını söyledi. Ersin Arslan, hiçbir kültür-sanat ve sportif etkinliklere ayıracak paralarının dahi olmadığını, liselerdeyse katkı payı, güvenlik parası gibi uygulamalarla da karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Bu durumun artık kendilerini isyan edecek noktaya getirdiğini ifade eden Arslan, ulaşımın tüm öğrencilere ücretsiz hale getirilmesinin yanında, evlerde kalan üniversite öğrencilerine yönelik olarak elektrik ve su faturalarında yüzde 50'lik bir indirime gidilmesini istedi. Arslan, üniversitenin yanında ilk ve ortaöğretim kurumlarının su, elektrik gibi temel ihtiyaçlarının belediyeler tarafından 'ücretsiz' olarak karşılanması, belediyeler tarafından da öğrencilere verilen bursların sürdürülmesini talep etti. Arslan, dile getirmiş oldukları taleplerin hiçbirinin pazarlığa dahi konu edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?