2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğrencilerden kan bağışına destek

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Erdemli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Üniversite Kan Bağışı Gönüllüleri öğrenci topluluğu tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına kan vererek destek oldu.

Kampanya kapsamında ilk olarak Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu konferans salonunda öğrencilere “Kan Bağışı ve İnsan Sağlığı konulu bir panel verildi.

Panele konuşmacı olarak Mersin Üniversitesi Tıp fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Araştırma görevlisi Dr. Çilem Yıldız, Üniversite Kan Bağışı Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Küçük ve Türk Kızılay Derneği Kan Donörü Kazanım Uzmanı Yıldız Karacaoğlu katıldı. Panelistlerin kan bağışının faydalarıyla ilgili anlatımları öğrenci tiyatro topluluğu tarafından oynanan skeçlerle desteklendi.

Kan bağışıyla ilgili bilgi veren Mersin Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emektaş, Kan Bağışı Gönüllüleri Topluluğunun 2006 yılında kurulduğunu belirterek, “Amacımız kan bağışını özendirmek. Kanın tek kaynağı insandır ve suni hiçbir ortamda üretilemez” dedi.

Dünya sağlık örgütünün ilkelerine göre her ülkenin kan ihtiyacının karşılanması zorunluluğu bulunduğunu da vurgulayan Emektaş, bu ihtiyacın karşılanması için nüfusun yüzde 5 veya 6’sının kan bağışına katılması gerektiğini kaydetti.

Eğitimin ardından ise öğrenciler kan vermek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Kan bağışında bulunanlar arasında yer alan Erdemli Meslek Yüksekokul Müdürü Erdem Daşcı da kan bağışı için insanların duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek kampanyaya olan ilgiden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 12:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?