5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrencilerden karma resim sergisi

Mersin Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve mezunları karma resim sergisi açtı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sergi Salonu'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulan sergide, 30 öğrencinin toplam 42 adet çalışması yer aldı. Tuval üzerine yağlı boya, akrilik, kolaj ve grafik çalışmalarından oluşan eserlerde doğanın yansımalarının yanında öğrencilerin iç dünyasından da kesitler sunuldu.

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan resim öğretmeni Mehmet İdris Eşkil, öğrencilerin bir eğitim-öğretim yılı içinde daha önceden belirlenen ders müfredatına göre hazırlamış oldukları çalışmaları sergilediklerini ve bu nedenle de sergi için herhangi bir konu ya da konsept belirlemediklerini söyledi.

Eşkil, karma resim sergisinde figüratif çalışmaların yanında soyut çalışmaların da yer aldığını belirtti. Herhangi bir maddi beklenti içinde olmadıklarını ve serginin tamamen öğrencilerin yapmış olduğu eserlerin sergilenmesi amacıyla organize edildiğini ifade eden Eşkil, "Bu etkinlikte sergilenen eserler aynı zamanda da okulun demirbaşı. Mezun olan öğrencilerin çalışmalarıysa tamamen kendilerine ait. Bu sergi satışa açık değil ve bu nedenle de herhangi bir maddi beklenti ya da kaygımız yok. Bu etkinlik aynı zamanda öğrencilerin dayanışmasının, ortak çalışmasının da bir ürünü" dedi.

Sergi, 20 Mayıs'a kadar MTSO Sergi Salonu'nda ziyarete açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:25:31
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?