5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrencilerden nükleer karşıtı eylem

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'ne tepki göstermek amacıyla bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi, bisikletleriyle nükleer karşıtı eylem yaptı.

Merkez ilçe Yenişehir'e bağlı Çiftlikköy'de bulunan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Merkez Kampusu Rektörlük Binası önünde bir araya gelen ve kendilerine 'Özgürlükçü Gençlik' adını veren bir grup, üzerinde 'Nükleere Hayır' yazılarının yer aldığı beyaz tişörtler giyip, bisikletlerinin önüne de rüzgar gülü takarak yola çıktı.

Bir süre üniversite içinde tur atan öğrenciler, daha sonra da 2. Çevre Yolu güzergahını takip ederek, 1 saatlik bir yolculuğun ardından Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne geldi.
Burada Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri tarafından alkışlarla karşılanan grup, nükleer karşıtı sloganlar attı.

Eylemciler adına açıklamalarda bulunan Mersin Özgürlükçü Gençlik Derneği Sözcüsü Mehmet Çelik, nükleer enerjinin riskli, pahalı ve sınırlı bir enerji olduğunun altını çizerek, "Nükleerin risklerini kanıtlamak için, Çernobil'i hatırlamak yeterli olacaktır. Bizler Türkiye'nin nükleer enerjiye değil, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının kullanımına ihtiyacı olduğu söylüyoruz.Nükleer enerjinin gerekli olduğu hala savunanlar olabilir. Onlara şu soruyu soruyoruz: Nükleer enerji, kimin için ve ne pahasına üretilecek?" dedi.

Dünyanın yüzünü yenilenebilir enerji kaynaklarına döndüğünü hatırlatan Çelik, Türkiye'nin de nükleer santral kurma yerine yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını kullanması gerektiğini savundu. Çelik, bu kapsamda da Türkiye'nin neresinde olursa olsun nükleer santral kurulmasına karşı çıkacaklarını ve nükleer karşıtı mücadelelerini de büyük bir kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. Yapılan açıklamanın ardından grup, bisikletlerine binerek olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 17:18:11
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 17:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?