4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrencilerden örnek davranış

ÖZBEK İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Mersin’in Tarsus ilçesi Özbek Köyü İlköğretim Okulu Sosyal Dayanışma Kulübü öğrencileri, "Bizde Yapabiliriz Projesi" kapsamında, özel olarak kesilmiş ağaç parçalarını işleyerek isimlik yapıp sattılar. Öğrenciler proje sayesinde elde ettikleri 2500 TL’lik geliri, ihtiyaç sahibi arkadaşlarına giysi alarak kullandılar.

Projeye Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresi ve aile birliği üyeleri de destek verdi.

Okul öğretmenleri Cahit İlk önderliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtılması konusunda da başarılı oldular. Kulüp üyesi öğrenciler, 20 ailenin erzak ihtiyacını karşılayarak örnek bir davranış sergilediler. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, son dönemlerde okullarda öğrencilerin birçok projeler ürettiklerine dikkati çekerek, projeler sayesinde öğrencilerin sosyal yönlerinin geliştiğine vurgu yaptı.

Sarı, “Özbek Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, “Bizde Yapabiliriz Projesi” üreterek isimlik yapmışlar ve bunları satarak, gelir elde etmişler. Ardından bu gelirlerle ihtiyaç sahiplerine destek olmuşlar. Güzel ve duyarlı bir davranış.Ben başta öğretmenimiz olmak üzere, tüm öğrencileri kutluyorum diye konuştu.

Kendilerine destek veren kişi ve kurumlara teşekkür eden Özbek İlköğretim Okulu öğretmeni Cahit İlk, “Proje kapsamında toplanan 2500 TL’lik para; okul idaresi ve aile birliğinin de yarımlarıyla 50 ihtiyaç sahibi öğrenciye (50’şer TL’lik) giysi ve ayakkabı alınarak kullanıldı. Bu 50 öğrenciden 20’si kendi okulumuzdan, 30 tanesi ise Tarsus’taki diğer okullardan belirlendi. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 15:22:04
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 18:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?