5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrencilerden ÖSS eylemi

Mersin'de bir grup öğrenci, Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) kaldırılması istemiyle eylem yaptı. Davullar eşliğinde halaylar çeken öğrenciler, sokak ortasında skeç sahneleyip taleplerini dile getirdi.

İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Eğitim-Sen Mersin Şube Binası önünde bir araya gelen ve üzerinde; 'ÖSS'ye Karşı Yürüyoruz' yazılı pankart açıp 111. Cadde güzergahından Atatürk Caddesi'nde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na doğru yürüyüşe geçti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş esnasında; 'ÖSS'ye İnat Yaşasın Hayat', 'F Tipi Lise İstemiyoruz', 'Savaşa Değil Eğitim Bütçe' şeklinde sloganlar attı. Kürtçe yazılı dövizlerin de taşındığı yürüyüş sonunda grup adına açıklamalarda bulunan Devrim Ali Avcu, bugün gelinen noktada Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin çürüdüğünü ileri sürerek, ÖSS ve SBS'de çekilen sıfır puanların da bu durumun bir göstergesi olduğunu savundu.

Eğitim sisteminin ise ezberci bir anlayışa dayalı olduğunu kaydeden Avcu, özel eğitim kurumlarının ve dershanelerin varlığının da söz konusu sistemin iflası anlamına geldiğini, Türkiye genelindeki dershane sayısının ise 4 bin 83 olduğu bilgisini verdi.

Avcu, anne ve babaların çocuklarını üniversitede okutabilme adına her yıl dershanelere 7 milyar dolarlık bir kaynağı aktardığı ifade ederek, bu duruma bir son verilmesini istedi ve ÖSS'nin kaldırılmasını talep etti. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri bir süre sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. Ardından da öğrenciler, kısa bir skeç sahneledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 09:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bhatine IP: 78.186.244.xxx Tarih : 6.06.2009 10:28:55

Tamam ÖSS kalksın diyorsunuz.Diyelim ki öss kaldırıldı.E zannediyormusunuz ki elinizi kolunuzu sallaya sallaya üniversiteye gireceksiniz.Okullarda ne kadar eğitim almaya çalışıyorsunuz.Ne kadar öğrenemeye çabalıyorsunuz. Öğrendiklerinizi uygulamaya koyuyorsunuz.Sizlerin geçtiği yoldan geçeli çok olmadı ama bu kısa sürede liselerde çok kötü yönde değişmeler oldu.Öss den önce sizin beyninizin içindeki pasların kalkması gerekiyor.Kalbinize saygı ve sevgiyi aşılamanız gerekiyor.ÖSS 3 saat ama sizler bir ömür boyu kendinizle ve toplumla olacaksınız. Ayrıca propaganda yapan kişilere söylüyorum bunu. TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEYSEN TÜRKÇE KONUŞCAK TÜRKÇE yazacaksın. ÖSS kalkısın üniversiteye gireyim diyorsun.Türkiye cumhuriyetinde kariyer edineyim diyorsun ondan sonra kalkmış ne olduğu belli olmayan bir takım dillerden toplanan kelime gruplarıyla konuşmaya çalışıyorsun. Ayıp ayıp. Tabiri caizse buna yediği ekmeğe tükürmek denir.