8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Öğrencilerden zincirli eylem

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 20 Aralık 2006'da yaşanan olayların ardından Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma sonucunda okuldan atılan ve uzaklaştırma cezası verilen öğrenciler eylem yaptı.


Birbirlerine zincirle bağlanarak beyaz çarşafa bürünen öğrenciler, slogan atarak İnsan Hakları Derneği önünden Büyükşehir Belediyesi taş bina önüne yürüdü.


Pankart ve dövizlerle, "Eğitim hakkımız engellenemez" diye slogan atarak, taş bina önüne yürüyen öğrenciler, burada da bir skeç sergiledi.

 
Öğrenciler adına açıklama yapan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Gülşen Doran, olaylardan sonra yaklaşık 150 kişi hakkında soruşturma açıldığını ileri sürerek, "Soruşturma sonuçlandı ve 40 arkadaşımız okuldan atılırken, 30 arkadaşımız da uzaklaştırma aldı. İdare Mahkemesi'ne başvurduk ve hakkımızı orada arayacağız" dedi.

 
MEÜ'de 20 Aralık 2006'da karşıt gruplar arasında çıkan olayların ardından Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma sonucunda 40 öğrencinin okuldan atılmasına, 28 öğrencinin 1 yıl süreyle, 2 öğrencinin de 2 dönem okuldan uzaklaştırılmasına karar verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 16:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?