5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrencilere "terör" bilgilendirmesi

TARSUS’TA ÖĞRENCİLERE

Mersin’in Tarsus ilçesinde öğrencilere terör konusu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından lise öğrencilerine yönelik Çağ Koleji'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında terör ve terörizm, gençlik, mutluluk ve güvenlik gibi konular slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amiri Vekili Ali Kılıç, öğrencilerin terör tuzağına düşmemeleri için çok dikkatli olmalarını gerektiğini söyledi.

Kılıç, “Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerine bırakılmayacak kadar önemlidir ve yalnızca güvenlik sorunu değildir. Ülkemizde uzun yıllar terörle mücadele bir güvenlik sorunu olarak algılanmış ve bu çerçevede çözüm yolları üretilmiştir. Halbuki terörizm, aynı zamanda küresel ve yerel ölçekte ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi ve psikolojik nedenleri olan bir olgudur. Bilindiği gibi teröristle mücadele güvenlik güçlerinin görevidir. Terörizmle mücadele ise devletin topyekun bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte vatandaşının da desteğini alarak yürütülmesi gereken bir mücadeledir. Bu kapsamda herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapacak” dedi.

Kılıç, terörün ülkemize maliyetini, terör örgütünün gençliği kullanmadaki sosyal yöntemlerini, yıkıcı, bölücü unsurların ortak amaçlarını da maddeler halinde anlattı.

Öte yandan, Tarsus’ta bilgilendirme faaliyetlerin devam edeceği, bu faaliyetlerin önümüzdeki dönemlerde ilköğretim okullarında da yapılacağı ve bir takım projelerinde hayata geçeceği bildirildi.

TARSUS’TA ÖĞRENCİLERE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?