4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrencilere atık piller anlatıldı

ÖĞRENCİLERE ATIK PİLLER ANLATILDI

Türkiye Atık Pil Derneği Teknik Danışmanı Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, “1 yıl içinde toplanan atık pillerin yüzde 25-30 civarını ilköğretim okullarından alıyoruz” dedi.

Arna, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan sunumda yaptığı konuşmada, atık piller hakkında genel bilgiler verdi ve bu pillerin toplanma yöntemleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya, öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Atık pillerin toplanması ile ilgili sunumları dernek olarak Türkiye'nin bütün illerinde yaptıklarını dile getiren Arna, “Bu sunumlarda özellikle ilköğretim okulu öğrencilerine atık pillerin ne şekilde toplanacağı, nerelere götürüleceği ve bu işlemler yapılırken belediyelere düşen önemli görevleri anlatıyoruz” diye konuştu. Atık pillerin toplanması konusunda ilköğretim okulu öğrencilerin katkısının ve ilgisinin çok büyük olduğunu kaydeden Savaş Arna, “1 yıl içinde toplanan atık pillerin yüzde 25-30 civarını ilköğretim okullarından alıyoruz” dedi.

Atık pillerin içerisinde bulunan ağır metaller yüzünden doğaya büyük ölçüde zarar verdiğini kaydeden Arna, şöyle devam etti; "Pillerin içerisinde bulunan civa, çevreye ve insan sağlığına zararlı bir maddedir. Gerçi teknolojinin gelişmesiyle birlikte pillerin içerisinde bulunan civa miktarı azaltıldı, ancak bu durum atık pillerin ayrı toplanması gerçeğini değiştirmez. Atık pillerin ayrı toplanmasındaki bir diğer önemli husus ise, pillerin içerisinde birçok kimyasal madde vardır ve bu maddeler geri dönüşüm yolu ile ekonomiye tekrar kazandırılabilir. Bununla ilgili ülkemizde henüz geri dönüşüm üniteleri kurulmuş değil, ancak yakın zamanda bu tesisler kurulacak."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 13:25:05
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 13:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?