5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrencilere belediye desteği

OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE BELEDİYE DESTEĞİ

Mersin'de, merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında, ekonomik nedenlerden ötürü çocuklarını okula gönderemeyen aileler tespit edilerek, bu çocukların okula gönderilmesi sağlanıyor.

Çalışmaların, kadın meclis üyelerinden oluşan bir komisyon tarafından yürütüldüğü bildirildi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan 'eğitim' konusunda, kent ölçeğinde çözüm üretebilmek adına bir proje hazırlandığı bildirildi. Proje çerçevesinde, ekonomik nedenlerden dolayı aileleri tarafından okula gönderilemeyen çocuklar önce tespit ediliyor, ardından aileler ikna edilerek gerekli katkılar sağlandıktan sonra bu çocukların okula kayıtları yaptırılıyor.

Proje kapsamında ise, çalışmaları yürütmek üzere kadın meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kurulduğu belirtildi. Bu komisyonun, ilçeye bağlı her mahallede ayrı ayrı titiz bir çalışma gerçekleştirerek çocuklarını okula göndermeyen aileleri tespit ettiği ve daha sonra aileler ikna edilerek çocukların okullara kayıtlarının yaptırıldığı ifade edildi.

Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, meyvelerini vermeye başladı. İlk etapta liseye kayıtları yaptırılan 15 çocuğa okul kıyafetleri ve ayakkabıları teslim edildi. Çocuklardan 14 yaşındaki R.A'nın annesi Azime A., katkılarından dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'e teşekkür etti. Başkan Türk'ün desteğini arkalarında hissettikleri sürece çocuklarının eğitimine devam etmesini istediklerini söyleyen Azime A., bu çalışmanın çocuklarının güzel bir geleceğe 'merhaba' diyebilmesi açısından bir fırsat olarak gördüğünü belirtti

OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE BELEDİYE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 16:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?