5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğrencilere diş taraması

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ağız ve diş sağlığının önemli olduğunu belirterek, çocuklara bu bilinci vermek, ağız ve dişlerinin bakımlarını en iyi yapmalarına olanak tanımak gerektiğini söyledi.

Mersin Valiliği, Toroslar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen 'Güçlü Dişler Projesi', Osman Gazi İlköğretim Okulu'ndan başladı.

Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür ederek, “Özellikle ağız ve diş sağlığı çok önemli. Bu bakımdan ağız ve diş sağlığında bilinçli bireyler oluşturmak, ağız ve diş sağlığının daha iyi bakımını gerçekleştirmek çok önem taşıyor. Bu noktadan hareketle çocuklarımıza bu bilinci vermek, ağız ve dişlerinin bakımlarını en iyi yapmalarına fırsat sağlamak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla bir proje başlattık. Projemizin ilk uygulaması Toroslar ilçemizde ve bu okulumuzda başlatılıyor. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, 'Güçlü Dişler Projesi'nin, 42 ilköğretim okulunda 5 bin 62 öğrenciyi kapsadığını belirterek, bu tarz çalışmaların sağlıklı nesillerin yetişmesinde büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Geleceğe umutla bakabilmek amacıyla gençlerin, çocukların yüksek ahlaklı ve disiplinli olabilmeleri için sportif anlamda altyapılar oluşturduklarını da söyleyen Tuna, "Tabi ki, sağlık bunların en başında geleni. O anlamda Sayın Valimizin himayelerinde Sağlık İl Müdürlüğü'nün böyle bir projesi bize geldi. Bizde buna sevinerek katılacağımızı söyledik. Bu proje ile çocuklarımızın ağız ve diş sağlığına önem vereceklerini umut ediyoruz. Biz bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak da, hedeflerinin çocuklara diş sağlığının önemini anlatabilmek olduğunu kaydetti.Konuşmaların ardından Mersin Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri, diş hekimleri nezaretinde Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 1. sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yaparken, öğrencilere Toroslar Belediyesi tarafından diş macunu ve fırçaları armağan edildi

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?