3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrencilere göre makarna bile lüks!

Mersin'de zamları protesto eden bir grup öğrenci, artık makarnanın da lüks hale geldiğini savundu.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi önünde bir araya gelen ve kendilerine "Geleceğimizi İstiyoruz Mersin Girişimi" adını veren öğrenciler, burada pankart açıp sloganlar atarak İstiklal Caddesi'ni takiben Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

"Geleceğimizi çalanlardan hesap soracağız" yazılı bir pankart açan göstericiler, yürüyüşlerini belediye hizmet binası önünde sona erdirdi.

Grup adına açıklama yapan Geleceğimizi İstiyoruz Mersin Girişimi Sözcüsü Salih Kara, "Tek kutuplu dünyanın ilanıyla tarihin sonu geldi" görüşünü savunanların bugün gelinen noktada kapitalizmin küresel mali kriziyle uğraştığını ifade ederek, "Ortadoğulu çocukların kanlarının bulaştığı paralar, paranın saltanatının altında dinamit gibi patlıyor. Yıkılmaz denilen kapitalist düzen çatırdıyor" dedi.

Türkiye'de yoksulun daha da yoksullaştığını, zamların ardı ardına yapıldığını söyleyen Kara, öğrenci yemeği olarak yorumladığı makarnanın artık lüks hale geldiğini, yoksulların ise artık tencerede taş kaynattığını ifade etti.

Protesto gösterisinin ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?