3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrencilere kariyer ipuçları verildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl ilk defa uygulamaya konulan "Üniversite Yaşamına Giriş Dersi" etkinlikleri devam ediyor.

Ders kapsamında üniversiteye yeni başlayan öğrencilere popüler bilim konularının yanı sıra kariyer seçimiyle ilgili bilgiler verildi.

"Üniversite Yaşamına Giriş Dersi" bilimsel ve mesleki etkinlikler programıyla devam ederken, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde de bir tanıtım etkinliği düzenlendi. Ç

evre Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin de katıldığı etkinlikte öğrencilere kariyer seçimiyle ilgili ipuçları verildi.

Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Oya Zeren Dersliği'nde gerçekleştirilen "Kariyer Günleri" paneline; Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Mazmancı, Mersin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden Çevre Yüksek Mühendisi Hüdaverdi Arslan, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yılmaz Kilim ve Anadolu Cam Sanayi Mersin Fabrikası'ndan Didem Kuş konuşmacı olarak katıldı.

Üniversite, kamu kuruluşları, özel sektör, araştırma kuruluşları ve sanayinin, çevre mühendislerinden beklentilerinin konuşulduğu oturumda, çevre mühendislerinin sorunları, iş imkanları, çevre mühendisliği eğitimi sırasında edinilmesi gereken beceriler ve uzmanlık konuları masaya yatırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 12:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?