3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrencilere kitap sevgisi aşılanıyor

Mersin'de bir ilköğretim okulu tarafından açılan kitap sergisiyle birlikte minik öğrencilere kitap sevgisi aşılanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen; 'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Mersin Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda bu yıl ilk kez bir kitap sergisi açıldı. Öğrencilere kitap okuma sevgisinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte toplam bin 528 adet kitap öğrenci ve öğrenci velilerine sunuldu.

Etkinliği düzenlemekteki amaçlarının; toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu kaydeden Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Hıdır Boz, öğrencilerin kitap okumaya karşı olan ilgisizliğinin aşılması, öğrencilerle birlikte velilere de okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerini söyledi. Boz, organize edilen etkinliğe merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından 542 adet kitapla birlikte öğretmen ve öğrenciler tarafından da 986 olmak üzere toplam bin 528 kitap bağışlandığının bilgisini verdi.

Söz konusu kitapların 256 adedinin etkinliğe katılan öğrenci velilerine hediye edildiğini belirten Hıdır Boz, geriye kalan kitapların bir bölümünün okul kütüphanesiyle birlikte sınıf kitaplıklarında değerlendirileceğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 12:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer şimşek IP: 88.229.195.xxx Tarih : 29.11.2008 11:56:47

ben başka okulda okuyoru mezitli muhittin develi ilkögretım okulu dan okulu siteniz çok ve guzel kitap fuaranızda güzel olmuş eskiden bende sakarya ilkögretım okuluda okuyordum Güle Güle mezitli muhıttın develi ilkögretım okulu sınıf 6-f no 2222