8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Öğrencilere 'Olimpizm ve Spor Kültürü' semineri

Mersin'de ilköğretim okulu 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Olimpizm ve Spor Kültürü" konulu seminerin 3. gününde, öğrenciler spor kültürünü eğlenerek öğrendi. 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından, olimpizmin yaygınlaştırılması amacıyla Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'da katıldı. Vali Aksoy, Mersin'in 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği için aday adaylığı sürecinin de göz önünde bulundurulduğunda, düzenlenen bu seminerlerin kentin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. 

Sporun insan yaşamındaki önemine de değinen Aksoy, "Çocuklarımız sporun güzelliğini ve yararlarını eğlenerek öğreniyorlar. Burada aldıkları seminer sonrası sporun önemini daha iyi kavrayacaklarını düşünüyorum" dedi. 

Seminerde, öğrencilere çeşitli spor dallarındaki faaliyetler görüntü ve eğlenceli filmler eşliğinde anlatılırken, bilgilerini pekiştirmeleri için çeşitli oyunlarda oynandı. Seminerde yaklaşık 10 bin öğrenciye bilgi verilmesi hedefleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 14:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?