3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğrencilere ücretsiz otobüs seferi

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), Çiftlikköy Kampüsü ile Yenişehir Kampüsü arasında öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği otobüs seferleri başlatıldığı bildirildi.

MEÜ Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın, Çiftlikköy Kampüsü ile Yenişehir Kampüsü arasında başlatılan ring seferlerinin, öğrenci ve personelin önemli bir ihtiyacını gidereceğini söyledi.

Aydın, üniversiteye ait otobüslerin, sabah 09.00-16.00 saatleri arasında düzenli aralıklarla hizmet vereceğini kaydetti. İki kampüs arasında ve kampüs içinde öğrencilerin ulaşımını sağlamayı amaçladıkları ifade eden Aydın, “Şu anki uygulama, deneme mahiyetinde. Zamanla ring seferlerini daha da sıklaştıracağız. Böylelikle daha sağlıklı ve daha güvenilir bir ulaşım sistemi oluşturacağız” dedi.

İki kampüs arasında yıllardan beri süregelen bir ulaşım sorunu yaşandığına dikkat çeken Aydın, “Projeyi düşündüğümüz zaman otobüs alımında sıkıntı çekiyorduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucunda, ellerinde kullanım fazlası olan ancak bakım ve onarıma ihtiyacı olan otobüslerden üç adeti kurumumuza tahsis edildi. Son derece bakım ve onarıma ihtiyacı olan bu otobüslerin, bakım ve onarımını yaparak servise hazır hale getirdik. Bu otobüsler, temelde bize büyük avantaj sağladı. Ancak, uygulama şu an deneme mahiyetinde. Zamanla ring seferlerini daha da sıklaştıracağız. Böylelikle daha sağlıklı ve daha güvenilir bir ulaşım sistemi oluşturacağız” diye konuştu.

Personel için gerekli olan servis konusuna da değinen Süha Aydın, otobüs sayısını arttırmak için girişimlerde bulunduklarını, ihtiyaçların çoğalması durumunda otobüsleri de çoğaltma gayretinde olacaklarının altını çizdi. Aydın, “Gayemiz hizmet çehremizi çoğaltmak. Şu an ideali bulmuş değiliz, ideali deneyerek bulmaya çalışacağız. İki kampüs arasında uygulanan ring seferleri bile birçok sıkıntımızı ortadan kaldırdı” şeklinde konuştu.

Üniversite kampüslerinin öğrenci odaklı olması için gayret sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Süha Aydın, kampüs içindeki sosyal tesisleri bir an önce tamamlamak istediklerini belirtti.

Faaliyete geçen kapalı spor salonunun ardından yüzme havuzu ve ikinci kapalı spor salonun ihale işlemlerinin sonuçlandığını ifade eden Aydın, “En büyük sıkıntımız sosyal tesislerin tamamlanmamış olması. Yüzme havuzu ve kapalı spor salonu açıldığında, spor alt yapısının tamamı bitmiş olacak. En önemli projelerimizden biri, yurt projesi. Bu proje henüz sonuçlanmadı ama epey yol aldık, yakın zamanda bunun da sonuçlarını paylaşacağız. Tüm bu projelerimiz gerçekleştiğinde, geceleyin de yaşanılabilir bir kampüs oluşturabileceğiz ki, o zaman gerçek bir kampüs haline geleceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?