9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğrencilere 'Ücretsiz Süt' projesi

Mersin'in Akdeniz Belediyesi tarafından 'Ücretsiz Süt Dağıtımı' projesinin 4. yılında 18 okulda 4 bin öğrenciye süt dağıtılacağı belirtildi.


Akdeniz Belediyesi'nin 'Öğrencilere Ücretsiz Süt Dağıtım' projesi, bu yıl Çay İlköğretim Okulu'nda Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'un da katıldığı törenle başladı.

Törende konuşan Vali Aksoy, sağlıklı beslenmede sütün önemine değinerek, "Çocuklarımızın gelişimi ve sağlıklı büyümelerinde sütün önemi bilim adamları tarafından da sürekli belirtiliyor. Bu proje, çocuklarımızın süt içme alışkanlığı edinmelerinde de büyük önem taşıyor"
dedi. Sosyal projelerle vatandaşa yönelik yapılan çalışmaların çağdaş belediyeciliğin gereği olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ise, Türkiye'ye örnek olabilecek bu projeyi tamamen belediye olanaklarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yücesoy, "Proje kapsamında 1. yıl 8 okulda bin 288 ilköğretim öğrencisine okullar açık olduğu sürede her gün aralıksız süt dağıtımı yaparak projenin startını verdik. Bu sayıyı 2. yılda iki kat artırarak 11 okulda 2 bin 650 ilköğretim öğrencisine ulaştık.


Projenin 3. yılı olan 2006-2007 yılı öğretim sezonunda ise daha üst seviyeye çıkararak 13 okulda 3 bin 500 ilköğretim 1. sınıf ve ana sınıfı öğrencisine dağıtım yapmaya başladık. Projenin 4. yılına başladığımız bugün ise 18 okulda 4 bin öğrencimize ulaşarak Türkiye'ye örnek projeyi başarıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Yücesoy, proje kapsamında her bir öğrencinin günde 200 mililitre olmak üzere haftada 1 litre, yılda 27 litre ücretsiz süt içme imkanına kavuşacaklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 01:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?