9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğrencilere uyuşturucu semineri

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığı ile etkin mücadele ve uyuşturucu ile mücadeleyi geniş kitlelere iletmek amacıyla bu yılın başında başlatılan "Yenigün Projesi" sürüyor.

Proje kapsamında, 2007-2008 eğitim yılı döneminde okullarda bir dizi konferanslar planlayan Mersin Emniyet Müdürlüğü, bu çerçevede çalışmalarına devam ediyor. Eğitim yılının ilk döneminde 24 Kasım İlköğretim Okulu, 75. Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kayatepe İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminerlerde, öğrenci ve ailelerine uyuşturucu ve zararları konularında bilgiler verildi.

"Yenigün Projesi" kapsamındaki konferanslarda konuşan Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Madde Bağımlılığı ve Talep Azaltma Kısım Amiri Başkomiser Serhat Cora, ailelerin, çocuklarını uyuşturucudan uzak tutabilmek için en büyük silahlarının, çocuklarına etkili ve kaliteli zaman ayırmaları ve sevgilerini çocuklarından asla esirgememeleri olduğunu söyledi. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zafer Öztürk ise, uyuşturucuya giden yolun sigara bağımlılığından geçtiğini belirterek, tütün bağımlılığı konusunda bilgiler verdi. Konferanslar sonunda öğrenci ve ailelerine madde bağımlılığı ile mücadele rehberi dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 11:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?