30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Öğrencilerin ana okulu tepkisi

ÖĞRENCİLERİN ANA OKULU TEPKİSİ

Mersin'de bir ilköğretim okulunun anaokuluna dönüştürülmesi yönünde alınan karar veliler ile okul öğrencilerini öfkelendirdi. Okul önünde toplanan veliler konuyu protesto ederken öğrenciler de ellerinde dövizlerle, 'okulumuz kapanmasın" mesajı verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir süre önce Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun anaokuluna dönüştürülmesi kararına yapılan itiraz üzerine, Milli Eğitim müfettişleri yeni bir karar alarak yakındaki Barbaros İlköğretim Okulu'nun anaokuluna dönüştürülmesi ve bağımsız anaokulu olması yönünde görüş birliğine vardı. Müfettişlerin bu kararına itiraz eden veliler bugün okul çıkışında çocukları ile birlikte eylem yaparak karara tepki gösterdi. İlköğretim okulu öğrencileri ellerinde, 'okulumu istiyorum', 'yeterince ana sınıfımız var', 'okulumu kapatma' yazılı dövizlerle ailelerinin yanında yer aldı.

Burada veliler adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Handan Gürgen, Barbaros İlköğretim Okulu'nun yıllardır başarılarından dolayı marka haline geldiğini belirterek, "Her yıl yaklaşık 400 öğrenci okulumuzdan mezun olmaktadır. Bu öğrencilerin yüzde 70'i ilimiz ve Türkiye genelindeki Fen ve Anadolu liselerine yerleşerek Mersin'i başarıyla temsil etmektedir. Biz veliler Milli Eğitim yöneticilerinden okulumuzu bu yönüyle değerlendirmelerini beklemekteyiz" dedi.

Okullarındaki mevcut ana sınıfı dersliklerinin yeterli olduğunu ifade eden Gürgen, "Hinterlandımızda anasınıfına yıllık kayıt yaptıracak öğrenci sayısı ortalama 90 kişi. İlköğretime ise 160 kişi. Yine bölgedeki ilköğretim okullarında toplam 16 ana sınıfı bulunuyor. Bu da 300 öğrenci demek. Rakamlara göre anasınıfı sayımız yeterinden fazla var. Talebimiz kararın yeniden gözden geçirilmesidir" diye konuştu..

Öğrenciler ve veliler yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

ÖĞRENCİLERİN ANA OKULU TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 13:26:02
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 13:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?