4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrencilerin deniz keyfi

ÖĞRENCİLERİN SİLİFKE'DE DENİZ KEYFİ

Milli Eğitimin Bakanlığı tarafından sunulan 'Öğrenciye 12.5 TL'ye tatil' imkanıyla, Türkiye'nin dört bir tarafından Mersin'in Silifke ilçesine gelen öğrenciler, tatil yapmanın keyfini yaşıyor.

Silifke ilçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve Eğitim Tesisleri'nde ağırlanan öğrenciler, sembolik fiyata tatil yaparken, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de yeteneklerini keşfetme imkanı buluyor.

Kampın Eğitim Şefi Murat Bozaykut, ilk ve orta öğretim öğrencililerine yönelik programda müzik, satranç, halk oyunları, dans, okçuluk, futbol ve basketbol gibi sosyal ve sportif faaliyetlerin de yer aldığını söyledi. Bozaykut, sportif faaliyetlerin yanı sıra öğrencilere eşya düzeni, oda temizliği, elektrik ve su tasarrufu yöntemleri gibi tutum, çevre bilinci ve temizliği, arkadaş ve dost edinme alışkanlıkları gibi davranışları dikkate alınarak not verdiklerini, sonuçları yapılan toplantılarda açıkladıklarını bildirdi. Bozaykut, 8'er günlük devreler halinde gelen öğrencilerin her şey dahil 12.5 TL'ye tatil yaptığını belirterek, "Buradaki amaç para kazanmak değil, öğrencilerin eğitim öğretim yılının yorgunluğunu çıkarmalarını sağlamak. Sosyal bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktır. Yurdun çeşitli illerinden gelen öğrenciler, burada ömür boyu sürdürecekleri kalıcı dostluklar da kuruyorlar. Bu üçüncü devremizde 180 öğrenci bulunuyor. Bundan sonra biri lise diğeri ise ilköğretim olmak üzere iki devre daha misafir edilecek" dedi.

Kampa katılan öğrencilerin sorumluluk, dayanışma, takım anlayışı, özgüven ve paylaşım bilincinin de geliştiğini gözlemlediklerini kaydeden Bozaykut, öğrencilerin gündüz denizde eğlendiklerini, gece ise düzenlenen etkinlikle kişisel becerilerini sergileme şansı bulduklarını, bu vesileyle özgüvenlerinin pekiştiğini söyledi.

Gençlik kampının 1 Temmuz -17 Ağustos tarihlerini kapsadığını ifade eden Tesis Müdürü Zeynettin Yılmaz ise, bu sürede yaklaşık bin 500 öğrenciyi tesiste ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken, alınan sembolik bir rakamın hizmet kalitesini düşürmediğini, aksine söz konusun çocuklar olunca kaliteye daha çok önem verildiğini kaydetti.

ÖĞRENCİLERİN SİLİFKE'DE DENİZ KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:56:02
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 17:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?