4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrencilerin kayıt heyecanı

ERDEMLİ YÜKSEKOKULLARI’NDA KAYIT HEYECANI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Erdemli Meslek Yüksekokulu’nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılı öncesi yeni kayıtlar başladı.

Yeni kayıt işlemlerinin 7 Eylül’e kadar süreceğini belirten Erdemli Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdem Daşcı, ÖSYM’ye verdikleri 430 kontenjanın tamamının dolduğunu söyledi. Daşcı, "2010-2011 eğitim öğretim yılında birinci ve ikinci öğretimde 100 öğrencimiz İşletme Yönetimi Programında, 100 öğrencimiz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları , 100 öğrencimiz Bankacılık ve Sigortacılık programında, 100 öğrencimiz Bilgisayar programcılığında ve 30 öğrencimizde Turizm Animasyon programı olmak üzere toplam 430 yeni öğrencimizle birlikte okulumuzda eğitim gören öğrenci sayımızda bin 400’e ulaştı. Bu rakamlarla ilimizin ilçeleri bazında program sayısı ve öğrenci sayısı bakımından Erdemli MYO en büyük Meslek yüksek Okulu durumuna geldi” dedi.

Bu durumun ilçe açısından son derece sevindirici olduğunu ancak beraberinde konaklama sorunlarının da ortaya çıktığını ifade eden Daşcı, “Erdemli’de Kız öğrenciler için 180 öğrenci kapasiteli özel bir yurt vardır. Ancak bu mevcut ihtiyacı karşılayamamaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu’nun Erdemli’de yurt yapması artık zorunluluktur” diye konuştu.

İlçede en az 500 kişilik bir yurda acil ihtiyaç duyulduğunu da dile getiren Daşcı, “Buradan Erdemli’deki kamu yöneticilerine, yerel yöneticilere ve diğer yetkililer artık öğrencilerimiz için bir yurt yapılması konusunda bize yardımcı olsunlar. Ayrıca evlerini kiraya veren ev sahiplerinden isteğimiz zaten zor ekonomik şartlarda yaşayan çocuklarımızın kira bedellerini yüksek tutmamalarıdır” şeklinde konuştu.

Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sevgi Rad ise bu yıl okullarının İşletme Bilgi Yönetimi lisans programına 47 öğrenci alındığını belirterek, “Bu yeni öğrencilerimizle birlikte bu yıl okulumuzda 326 öğrenci eğitim öğretim görecektir. Ben şimdiden bütün öğrencilerimize ve eğitim kadromuza başarılar diliyorum” dedi.

Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin çoğunun aileleri ile birlikte kayıt yaptırmaya geldiği gözlenirken, öğrenciler eğitim öğretim görecekleri Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Erdemli Meslek Yüksekokulu’nun ortak binasını beğendiklerini ifade ettiler.

ERDEMLİ YÜKSEKOKULLARI’NDA KAYIT HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 11:13:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 12:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?