30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Öğrencilerin proje başarısı

MERSİNLİ ÖĞRENCİLERİN PROJE BAŞARISI

Mersinli öğrencilerin projeleri, TÜBİTAK Yarışmasında 2 bölge ikinciliği, 4 bölge üçüncülüğü elde ederken, 10 proje de Ankara'da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın geleneksel olarak düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali'nin, Adana'da Çukurova Üniversitesi Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda yapıldığını bildirdi. Çelebiyılmaz, Mersin'den 230 öğrencinin 190 projeyle katıldığı, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca 8 dalda gerçekleştirilen yarışmayla, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmanın amaçlandığını belirtti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Mersin Üniversitesi desteğinde yaptığı yarışmaya yönelik çalışmalarla öğrencilerin proje hazırlamaya teşvik edilmesiyle bilimsel düşünme ilkelerini kazanmalarına olanak sağlanacağını kaydeden Çelebiyılmaz, “Çalışmalar, proje hazırlamanın öğrenciyi yeni bilimsel gelişmelere yönelteceği, yaratıcı düşünce ve üretkenlik kazanmasını sağlayacağı, öğrencinin öğrenme ortamına, okul, öğretmen ve arkadaşlarından başka ailesi ve sosyal çevresinin de katılacağı bilinciyle yürütüldü. Ayrıca bu çalışmalarla proje hazırlama ile bireylerin problem çözme becerileri, eleştirel düşünme, araştırma yapma, akıl yürütme ve yaratıcılık niteliklerinin gelişmesinin sağlanması, bireylerin proje hazırlayarak araştırmadan zevk alması, özgüvenini geliştirme, sorumluluk alma değerlerini kazanması amaçlandı. Proje hazırlama ile ilgili planlama, uygulama ve değerlendirme aşamalarında yaparak, yaşayarak öğrenen, yaratıcı düşünebilen, sorun çözen, bilimsel araştırma ve buluş yapabilen bireyler yetiştirilmesi hedeflendi” dedi.

Bu süreçte Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi işbirliği ve TÜBİTAK desteği ile yapılan “Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu” ile 200 öğretmene eğitim verildiği bilgisini veren Çelebiyılmaz, ayrıca öğrencilere danışmanlık yapan öğretmenlerle Mersin Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği protokolü sonucu oluşturulan “Bilim Kurulu” aracılığıyla “Rapor İyileştirme Çalıştayı” düzenlendiğini de ifade etti.

Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Osmaniye ve KKTC'de yapılan yarışmalarda proje finallerine 712 proje başvurusu yapıldığını dile getiren Çelebiyılmaz, “Bölge finallerine ise 99 proje davet edildi. 99 projeden 8'i bölge üçüncüsü, 9'u bölge ikincisi oldu. İçlerinden 25 proje ise Ankara finallerine gönderilmek üzere finalist olarak belirlendi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar ise proje yarışmasına 190 proje ile katıldı. 190 projenin 38'i bölge finallerine davet edildi. 38 projeden 4'ü bölge üçüncüsü, 2'si ise bölge ikincisi oldu, 10 proje ise Ankara'da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:13:01
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 15:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?