4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğrencilerin 'seçim' heyecanı

ÖĞRENCİLERİN 'SEÇİM' HEYECANI

Mersin İl Öğrenci Meclisi'ne 'seçim' heyecanı yaşandı. Sandık başına giden öğrenciler, yeni dönemdeki başkanlarını belirledi.

Yapılan oylamaların ardından meclis başkanlığı görevine Anamur Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Özkılıç getirilirken, Özkılıç'in 2011 yılı Nisan ayında Ankara'da yapılması planlanan; 'Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Mersin'i temsil edeceği bildirildi.

İleri İlköğretim Okulu Başöğretmen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimler İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplam 6 adayın başkanlık için yarıştığı oturuma yoğun ilgi gösterildi. Burada konuşan Erol Özdemir, 'Öğrenci Meclisleri' ile birlikte gençler arasında demokrasi kültürünün gelişerek yaygınlaştırılması amacına hizmet edildiğini anlattı. Özdemir, Türkiye'de demokrasi ve Cumhuriyet kavramlarının birbiriyle karıştırıldığını ifade ederek, "Cumhuriyet bir bedense, elbiseyse; demokrasi de bunun ruhu olarak algılanabilir" dedi.

Demokrasi kültürünün yerleşmesi yönündeki adımların Osmanlı ile başladığını Cumhuriyet ile birlikte gelişerek devam ettiğini anlatan Özdemir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından hayata geçirilen uygulamaların da demokrasi kültürünün toplumda yerleşmesi noktasında önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. Özdemir, 1950'den sonraki dönemde çok partili siyasi hayata geçişin bir takım darbelerle zaman zaman kesintiye uğradığını, ancak günümüz toplumlarında dünyada söz sahibi olan bir millet olmanın yolunun da demokrasi kültürünü yaygınlaştırmadan geçtiğini vurguladı.

Demokrasi kültürü içerisinde farklılıklara saygı gösterilmesi ve insanların birbirini olduğu gibi kabul etmesinin de yer aldığını kaydeden Özdemir, "Karşımızdakini ötekileştirme yok. Anadolu coğrafyası, üzerinde medeniyetler kurulmuş bir coğrafya. Bu coğrafya içerisinde farklı ırklara, dinlere, inanışlara, anlayışlara mensup insanlar var. Biz bu insanları bir arada tutabilecek bir kültürü, bir yönetim felsefesini, bir derinliği toplum olarak oluşturmak zorundayız. Birbirimizle uğraşmak yerine birbirimizle yaşama kültürünü geliştirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 'Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimleri'ne geçildi. Toplam 6 adayın katıldığı seçimlerde yapılan oylamanın ardından; Anamur Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Özkılıç 10 oy alarak, meclisin yeni dönemdeki başkanı oldu. Diğer başkan adaylarından; Akdeniz İlçesi 75.Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Kürşat Tunç 9 oy, Yenişehir İlçesi Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Bağdaş Aktaş 6 oy, Tarsus İlçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Betül Göküş 5 oy, Erdemli İlçesi Çeşmeli Lisesi öğrencisi Cansu İncir 3 oy aldı. Öte yandan, Burak Özkılıç'ın, 2011 yılı Nisan ayında Ankara'da yapılması planlanan; 'Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Mersin'i temsil edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 16:46:01
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 10:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?