3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğretim elemanlarına ödül

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğretim elemanları, Novartis Farmakoloji Dalı Araştırma Desteği ödülü aldı.

MEÜ’nden yapılan açıklamaya göre, Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ.’nin her yıl düzenlediği “14 Nisan Tıp ve Eczacılık Günü” kapsamında araştırmacıları desteklemek amacıyla temel tıp ve klinik alanlarında Novartis Bilim Ödülleri verildi.

Hasta Yakını Araştırma Proje Ödülleri, Novartis Solunum Ödülü, Farmakoloji Dalı Araştırma Destekleri, Farmasötik Teknoloji Araştırma Destekleri, Farmasötik ve Medisinal Kimya Araştırma Destekleri olmak üzere 5 dalda verilen ödüllerinden birine MEÜ öğretim elemanları layık görüldü.

MEÜ Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarından Prof. Bahar Tunçtan, Yrd. Doç. Seyhan Şahan Fırat, Arş. Gör. Tuba Cüez ve Arş. Gör. Belma Korkmaz, “Selektif 20-HETE agonisti N-[20-hidroksieikoza-5 (Z), 14 (Z)-dienoil] glisinin endotoksin ile oluşan nitrik oksit aracılıklı hipotansiyon ve vaskülerhiporeaktiviteyi önleyici etkisinin mekanizmasının araştırılması” adlı projeleri ile 2008 Yılı Novartis Farmakoloji Dalı Araştırma Desteği ödülü aldı. Öğretim elemanlarına ödülleri 14 Nisan’da Ankara’da düzenlenen törende verildi.

Novartis Bilim Onur Ödülü ise Farmasötik ve Medisinal Kimya Bilim Dalı’ndaki araştırmaları ve hizmetleri dolayısıyla Prof. Nedime Ergenç’e verildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 11:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?