3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Öğretmen adaylarına eğitim

Türkiye'de ilk kez Ankara'da uygulamaya konulan 'Toplum Liderleri Geliyor Projesi'nin ikinci ayağı Mersin'de gerçekleştiriliyor.

Mersin Rotary Kulübü tarafından, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi için uygulamaya konulan projeyle birlikte; genç öğretmen adaylarına 42 günlük bir eğitim verilecek.

Projenin eğitim çalışmasının ilki Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğin açış konuşmasını yapan, Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Gabriel Barbur, hayata geçirilen söz konusu projenin, 'RYLA Programı'nı anımsattığına dikkat çekti.

Barbur, düzenledikleri eğitim dizisindeki amaçlarının da gelecek nesillerin emanet edileceği genç öğretmen adaylarına; çağdaş bir ufuk kazandırılmasının yanında, öğretmen olarak görev yapacakları bölgelerde bir 'toplum lideri' olarak taşıyacakları sorumlulukları göğüsleyebilmeleri noktasında, eğitim aldıkları üniversitelerin kendilerine sağladığı katkıların yanında ek değerlerin katılması olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceği gençlere emanet ettiğini hatırlatan Barbur, Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda topluma liderlik yapacak ve yarının toplum önderlerini yetiştirecek öğretmen adaylarına her türlü katkı ve desteği vermeye de hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Atilla Yıldıztekin tarafından, 'Dünya Ölçeğinde Düşünmek' konu başlığı altında bir sunum gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?